Tips voor het boeken van een tennisvakantie

Inleiding

Tennis is een populaire sport. Je bent over het algemeen lekker buiten bezig en er komt een stuk techniek en kracht bij kijken. Wanneer je van tennis houdt, dan kan het een idee zijn om een tennisvakantie te boeken. Natuurlijk bestaat een tennisvakantie voor een groot deel uit tennissen, maar er zijn meer mogelijkheden. Zo kan je bijvoorbeeld les krijgen of toernooien spelen. Verder zijn de meeste tennisvakanties op bestemmingen met lekker weer. Populaire bestemmingen zijn bijvoorbeeld Turkije, Tunesië en Spanje. Behalve tennis kan je dus ook heerlijk van het weer genieten en bijvoorbeeld lekker gaan zwemmen. Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten als je een tennisvakantie wilt boeken. Lees hieronder de tips voor het boeken van een tennisvakantie.

Wat is een tennisvakantie precies?

Meestal is een tennisvakantie een groepsreis. Iedereen die van tennis houdt kan zich inschrijven voor een tennisvakantie. Over het algemeen bestaan de meeste tennisvakanties uit een trainingsprogramma, vrij spelen en een toernooi. Omdat de meeste tennisvakanties in een warm land zijn bestaat de ochtend uit lessen. Vaak kan je zelf kiezen welk trainingsprogramma je wilt. Je kan bijvoorbeeld kiezen uit het aantal uur les dat je wilt. Wanneer je de lessen belangrijk vind, let er dan op waar het lesprogramma uit bestaat. Tennis je bijvoorbeeld in kleine groepjes en krijg je les van een professionele trainer? Meestal wordt de les ook opgenomen zodat je achteraf je slagen kan bekijken. Aan de hand daarvan kan worden bekeken wat je kan verbeteren. 's Middags heb je bij de meeste tennisvakanties de mogelijkheid om deze zelf in te delen. Je kan vrij spelen of elkaar uitdagen tot een wedstrijd. Maar een middagje relaxen kan ook geen kwaad! Een tennisvakantie eindigt over het algemeen met een toernooi. Je neemt het dan op tegen de overige deelnemers om te kijken wie de beste is!

Tips voor het boeken van een tennisvakantie

Soort tennisvakantie

De meeste tennisvakanties zijn groepsreizen. Je kan je inschrijven op een reis naar keuze. Groepsreizen zijn over het algemeen leuk omdat je in ieder geval één hobby gemeen hebt. Je kan je alleen inschrijven, maar ook met je partner of met een groepje. Maar er zijn nog meer mogelijkheden als je een tennisvakantie wilt boeken. Er zijn bijvoorbeeld speciale tennisvakanties voor families. Zo kun je ook met je kinderen een tennisvakantie boeken! Een andere mogelijkheid is om met een grote groep een vakantie te boeken. Je komt dan niet met vreemden te zitten, maar je kan in overleg zelf je tennisvakantie samenstellen.

Bestemming en tijd

Over het algemeen vinden tennisvakanties plaats in landen waar je er vanuit kan gaan dat het mooi weer is. Tennis is toch het leukste als je lekker buiten kan spelen. Vaak verblijf je ook in een luxe hotel of resort. Wanneer je actief bezig bent, dan is het ook fijn als je verder lekker verwend wordt en kan relaxen. Het hoofddoel van een tennisvakantie is het tennisspelen zelf, maar de bestemming en accomodatie is ook niet geheel onbelangrijk. Misschien spreekt een bepaald land je wel aan. Populaire landen voor een tennisvakantie zijn:

  • Turkije
  • Spanje
  • Portugal
  • Tunesië
  • Griekenland

De beste tijd voor een tennisvakantie is het voorseizoen. Het is dan nog niet zo heel heet. Ook is het rustig qua toeristen. Een tennisvakantie in het naseizoen is ook mogelijk. De mogelijkheden voor een tennisvakantie in het hoogseizoen zijn beperkt.

Prijzen

Als je bekijkt wat je allemaal bij een tennisvakantie krijgt, dan valt de prijs eigenlijk harstikke mee. Een tennisvakantie duurt gemiddeld zeven dagen. Verder krijg je lessen, kan je gebruik maken van de tennisbanen en zit je in een luxe verblijf. Ook de vliegreis zit bij de prijs inbegrepen. Gemiddeld kost een tennisvakantie rond de 800 per persoon, maar dit afhankelijk van je wensen.

Conclusie

Wanneer tennis een hobby van je is, dan kan het leuk zijn om een tennisvakantie te boeken. Je kan een tennisvakantie boeken om lekker buiten te spelen, andere tennissers te ontmoeten en om extra training te krijgen. Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten als je een tennisvakantie wilt boeken. Denk bijvoorbeeld aan het soort tennisvakantie, het trainingsprogramma, de bestemming en de accomodatie.


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden