Goedkoop op vakantie naar mooie bestemming

Goedkoop op vakantie naar mooie bestemming

Veel mensen letten op de kleintjes, sinds de economische crisis. De reisbureaus merkten wel dat de mensen de hand op de knip houden. Er worden minder reizen geboekt en Nederland vierde massaal vakantie in eigen land afgelopen zomer. Met een klein budget kan je toch goedkoop op vakantie en genieten van een zonnige bestemming. Wat dacht je van Woningruil? Je betaalt je vliegticket en je dagelijkse levensonderhoud en verder heb je nauwelijks bijkomende extra kosten. Zeker als je in Amsterdam woont of een andere toeristische trekpleister is woningruil een goede optie. Een keer naar Amerika op vakantie is geen utopie via vakantiewoningruil, Amerikanen zijn dol op Holland!

Vakantiewoning ruilen via Holidaylink

Maar waar vind je een mooie vakantiewoning. Via Holidaylink kun je andere vakantiegangers vinden die graag op vakantie in Nederland willen en daar kun je zoeken op een mooie locatie en geschikt vakantiehuis. Het aantal vakantiegangers die van woning willen ruilen is enorm toegenomen in het bestand van Holidaylink. Er staan ongeveer 15.000 deelnemers van over de hele wereld in het bestand. Als daar geen geschikte vakantiebestemming tussen zit? 

Wat kost dat? 

Je staat bij Holidaylink in het bestand voor een kleine 100 euro per jaar. Via de site ga je een leuke vakantiebestemming en dito huis zoeken in het buitenland. Je neemt veel eigen initiatief. Het zoeken doe je zelf, en ook de contacten leggen met de andere potentiële vakantiegangers neem je voor je rekening.

Vakantiewoningruil, waar let ik op?

Het is een goedkope manier van op vakantie gaan, zeer geschikt voor kleine budgetten en grotere gezinnen (die meestal een kleiner vakantiebudget hebben). Toch moet je niet alles ideaal zien aan deze vakantie constructie. Wanneer je een link naar andere vakantiegangers gevonden hebben die graag in jouw huis vakantie willen vieren, leg je natuurlijk de do's en dont's (afspraken) vast in een overeenkomst.  Die afspraken gaan over zaken als extra logees in de woning herbergen, overdracht van sleutel, datum intrek, schoonhouden enzovoorts. De sleuteloverdracht kan plaatsvinden doordat beide partijen elkaar halverwege de reis ontmoeten, of dit kan door familie/buren/kennissen geregeld worden.

Wat als de afspraken uit de overeenkomst niet nagekomen zijn?

Holidaylink heeft een verantwoordelijkheid wanneer afspraken uit de overeenkomst niet zijn nagekomen. Wanneer je terugkeert in je huis en je treft kapotte goederen aan, spullen zijn gestolen of je huis is een zwijnenstal. In ieder land waar Holidaylink deelnemers heeft zit een kantoor gevestigd. Deze kantoren zijn open voor deelnemers met klachten. Holidaylink is aangesloten bij Stichting Garantiefonds.

 Vakantiewoningruil: andere aanbieders

Holidaylink heeft dus een keurig vangnet in geval van klachten door middel van hun eigen kantoren, klachtenregeling en aansluiting bij Stichting Garantiefonds. Er zijn ook nog Intervac.com en Huizenruil.com (28.000 deelnemers in bestand). Beiden kosten respectievelijk 70 euro en 79 euro per jaar. Bij zowel Intervac.com als Huizenruil.com is schade voor eigen rekening. Ze bestaan al jaren, maar bieden geen garantie. Intervac gaat ervan uit dat vakantiewoningruil een kwestie van vertrouwen is. Dat klinkt mooi, maar als je op vakantie gaat via vakantiewoningruil is het prettig wanneer er ook garantie is en dat klachten behandeld worden.

Vakantiewoningruil via Internet

Natuurlijk kan je ook van woning ruilen via Internet. Je bespaart dan de inschrijvingskosten. Helaas kun je dan niet de evaluatieformulieren lezen die er zijn van vorige vakantiewoning-ruilen. Die evaluatieformulieren bevatten belangrijke informatie die je vakantie kunnen maken of breken.

Vakantiewoningruil toch te groot risico, maar wel een goedkope vakantie, lees dan: 

Goedkoopste stedentrips Europa