Goedkoop op vakantie huur een vakantiehuis

Goedkoop op vakantie door het huren van een vakantiehuis

Op vakantie willen we allemaal. Er zijn verschillende mogelijkheden om op vakantie te gaan. Je kan er voor kiezen om te kamperen of bijvoorbeeld in een hotel of een appartement te verblijven. Een vrij nieuwe mogelijkheid is het huren van een vakantiehuis. Veel mensen bieden hun (tweede) huis een periode van het jaar te huur aan. Ook zijn er verschillende tussenpersonen die bemiddelen. Je kan voor een afgesproken tijd in hun huis leven voor een klein prijsje. Je hebt hierbij toch de luxe van een echt huis, maar je zit wel in een mooie andere omgeving, dus laat het vakantiegevoel maar komen.

De vakantiehuizen

Vakantiehuizen die te huur worden aangeboden zijn vaak erg luxe. Je hebt er alle mogelijkheden die je thuis ook hebt, zo heb je bijvoorbeeld tv en internet. Bij sommige vakantiehuizen heb je zelfs de mogelijkheid om de fietsen te gebruiken. Doordat het huis door de eigenaars is ingericht, heb je echt de sfeer van een huis. Wanneer je in een huisje van een vakantiepark zit, is het allemaal hetzelfde. Er zijn vakantiehuizen met extra luxe zoals bijvoorbeeld een zwembad of een sauna.

Je hebt vakantiehuizen in allerlei maten. Je hebt ze van vier personen tot bijvoorbeeld twaalf personen. Je hebt zelf de mogelijkheid om te zoeken naar een vakantiehuis dat bij jouw gezin of familie past. Er staat ook altijd bij aangegeven hoeveel slaapkamers het vakantiehuis heeft.

Het merendeel van de vakantiehuizen die worden aangeboden zijn vrijstaand. Op deze manier heb je veel privacy en kan je genieten van de luxe van een vrijstaand huis. Vaak zit er een grote tuin bij, zodat eventuele kinderen zich ook goed kunnen vermaken. De meeste vakantiehuizen staan in een mooie omgeving, zoals aan de kust of bij een bos. Vaak liggen de huizen ook vlakbij een dorp of stad, zodat je niet helemaal afgezonderd zit.

Overzicht van de voordelen van het huren van een vakantiehuis

 • Het vakantiehuis is luxe en van alle gemakken voorzien.
 • Je hebt de privacy van een eigen huis.
 • Het is goedkoper dan wanneer je in een vakantiepark een huisje boekt.
 • Er zijn grote vakantiehuizen beschikbaar waar je bijvoorbeeld met twaalf personen in kan.

Aanbieder van vakantiehuizen

Er zijn verschillende aanbieders van vakantiehuizen. Wanneer je gaat rondsurfen zie je dat je veel keus hebt uit verschillende huizen in veel verschillende plaatsen. De vakantiehuizen zijn allemaal beoordeeld en hebben een aantal sterren gekregen. 5 sterren is het beste. Je kan op verschillende punten zoeken naar een geschikt vakantiehuis:

 • Aan de zee
 • Bij het bos of binnenland
 • Speciaal geschikt voor kinderen
 • Extra grote vakantiehuizen
 • Midden in een stad

Ook kan je een vakantiehuis zoeken op basis van je persoonlijke wensen.

 • Het aantal personen
 • Het aantal slaapkamers
 • Kenmerken van het huis. Bijvoorbeeld of je huisdier mee mag, of er bijvoorbeeld een zwembad of sauna is of dat het huis vrijstaand is.

Vakantiehuizen huren van een particulier

Wil je een vakantiehuis huren dan is het makkelijk om dit via een tussenpersoon te doen. Maar je kan er ook voor kiezen om het rechtstreeks met de eigenaar te regelen. Misschien ken je via via wel iemand die zijn huis te huur aanbied. Verder is het een idee om de kranten in de gaten te houden. Wanneer je op internet een beetje gaat rondsurfen, staan er ook verschillende advertenties van vakantiehuizen op. Een nadeel hiervan is dat je niet zeker weet of je iemand kan vertrouwen, is het vakantiehuis wel echt zo mooi als gezegd wordt? Het voordeel is dat het huren van het vakantiehuis vaak nog goedkoper is.