Tips om geld te besparen tijdens uw vakantie in Barcelona

Een fantastiche vakantie beleven met een laag budget?

Omdat vakanties vaak duurder uitpakken dan van te voren ingeschat wil ik u graag wat tips geven om te besparen tijdens u reis. Het blijkt namelijk erg simpel om een geweldige vakantie te hebben met lagere uitgaven.

"Wij wilden er graag even tussenuit en hebben een weekendje gepland om Barcelona te bezichtigen. Een net hotelletje geboekt in het centrum van de stad en een vlucht geboekt. We hebben een weekendje ontzettend genoten, maar een maal thuis aan gekomen bleek dat we ruim 600 euro meer hebben uitgegeven dan gepland voor een steden trip voor 2 personen".

L. Smith - Barcelona 2010

Fijn op vakantie, een city trip naar een bekende stad, een heerlijke strand vakantie of een actieve vakantie. Wat achteraf vaak tegen valt zijn de uitgaven die u tijdens uw reis hebt gedaan. Die blijken vaak hoger dan gepland. Met behulp van wat tips zult u zien dat het mogelijk is voor een krapper budget dezelfde reis te maken. Veel mensen weten niet hoe ze de kosten eenvoudig kunnen drukken. Na uw vakantie vraagt u zich natuurlijk af waar u eigenlijk alles aan uitgegeven heeft. Ik ben gespecialiseert in het verhuren van vakantie appartementen in Barcelona en ik krijg vaak vragen van mensen met betrekking op voordelige vakanties. Omdat heel veel mensen met dezelfde vragen komen was dat voor mij een aanzet om hierover wat te schrijven. En ik wil middels enkele tips u graag adviseren over voordelige vakanties en hoe u dat aan kunt pakken. Voor een vakantie heeft u eigenlijk 3 basis benodigdheden, namelijk het vervoer, de overnachting en het eten. Daarnaast wilt u natuurlijk van allerlij uitstapjes en activiteiten gaan ondernemen. Ook hierop kunt u besparen, maar in dit artikel gaan we ons richten op de 3 basis elementen van een vakantie.

Eten

Vermijd de toeristische plekken en geniet van goed eten voor minder geld

Op vakantie hoort lekker eten er natuurlijk bij. Er zijn natuurlijk 2 mogelijkheden; of u gaat zelf koken, of u gaat uit eten. Als u er voor kiest om (soms) zelf te gaan koken, dan moet u er voor zorgen dat u een accommodatie boekt met een keuken. Alle appartementen zijn uitgerust met een complete keuken met al het benodigde keukengerei, zodat u voordelig uw eigen eten kunt koken. Uiteten gaan is een genot voor mensen, maar u kunt op de meeste bestemming echt wel goed eten voor weinig geld. Ga alvorens u op vakantie gaat eens rondneuzen op internet en zoek naar reviews van eetgelegenheden op uw bestemming. U zult versteld staan van de mogelijkheden. Vermijd restaurants in de meest toeristische gebieden. Vraag (lokale) mensen op straat naar hun mening.

Vervoer

Voor een paar tientjes heeft u al een vliegticket

Bedenk eerst hoever u van huis op reis gaat en met hoeveel mensen u vakantie gaat vieren. Voor een verre reis zult u gebonden zijn aan het komen van vliegtickets. Daarover verderop nog wat meer. Blijft u zo dicht bij huis dat de afstand goed te overbruggen is per auto, dan moet u bedenken met hoeveel personen u gaat reizen? U kunt eenvoudig zelf berekenen wat het zou kosten om niet met het vliegtuig te gaan.

Als voorbeeld: Een middenklasse auto rijdt ongeveer 15 km op 1 liter brandstof. Gemiddeld kost een liter benzine rond de €1,50. Dat betekent dat als u voor elke 15 kilometer die u aflegt 1,50 aan brandstof moet rekenen. Stel dat u bestemming 1500 kilometer bij u vandaan is, dan bent aan brandstof kosten ongeveer € 300 kwijt (u moet heen en terug reizen). Omdat de afstand te ver is om wellicht in een dag af te leggen zult u voor zowel de heen als terug reis een overnachting moeten boeken. Een simpele hotelkamer boekt u ongeveer vanaf €35 per nacht. Zonder in acht neming van kosten voor eten en afschrijving van uw auto bent u voor deze reis ongeveer € 370 euro kwijt.

Om een vergelijking te maken met reizen per vliegtuig zult u dit bedrag moeten delen door het aantal personen waarmee u in 1 auto reist. U doet er vaak verstandig aan eerst eens op de website van low-budget maatschappijen te zoeken naar vliegtickets, zoals Ryanair en Easyjet. Kunt u hier geen geschikt vliegticket boeken, kijk dan op de website van andere vliegmaatschappijen. Ook spelen met verschillende aankomst en vertrek locaties is aan te raden. Het kan aanmerkelijk voordeliger zijn als u kunt vliegen op een vliegveld dat wat verder van uw bestemming af ligt. Zo kunt u vluchten vinden binnen Europa vanaf €30 retour inclusief luchthaven belasting. Denk ook even na over de voor- en nadelen van vliegen ten opzichte van reizen met uw eigen auto. U hebt een aanmerkelijk kortere reistijd. Aan de andere kant kunt u niet beschikken over een auto op uw bestemming, tenzij u gebruik gaat maken van een huurauto.

Appartementen in Barcelona

Meer luxe voor een lagere prijs

U wilt u graag comfortabel slapen, voordelig en ook nog op een gunstige locatie. Laten we er vanuit gaan dat u niet gaat camperen en gebruik wilt maken van een bestaande accommodatie in Barcelona. De meest gemaakte keuze is het huren van een hotelkamer. Toch blijkt dit vaak niet de meest voordelige manier van overnachten. Een hotel is uitermate geschikt als overnachting op weg naar uw bestemming, maar wilt u genieten van een comfortabele accommodatie dan doet u er verstandig aan eens te kijken naar de voordelen van het huren van een appartement. Appartementen vindt u in allerlei soorten en maten. Vaak kunt u een appartement huren voor een zeek aantrekkelijke prijs, vooral als u reist met meerdere personen. Daarnaast heeft u de gemakken van een eigen keuken en volledige privacy. Ook in appartemeten vindt u schoon bedlinnen en schone handdoeken net als in een hotel. Op de Website van appartementen in Barcelona vindt u een ruime keuze aan appartementen.

Op de website van appartementen in Barcelona vindt u een uitgebreid overzicht van goedkope appartementen. Meer informatie in het volgende artikel: Op vakantie naar Barcelona? Tips om geld te besparen.