Goedkoop vliegen vanaf een andere luchthaven

Inleiding

Schiphol is de grootste luchthaven van Nederland. Ieder jaar vliegen miljoenen mensen vanaf Schiphol. Maar er zijn meer luchthavens in Nederland. Ook wijken veel mensen uit naar luchthavens in Duitsland of België. De belangrijkste reden hiervoor is dat een vliegticket over het algemeen een stuk goedkoper is! Een andere reden kan zijn dat de luchthaven dichterbij is. Een nadeel is dat er een beperkt aantal bestemmingen zijn. Maar wanneer je een Europese bestemming hebt, dan is de kans groot dat je goedkoop kunt vliegen vanaf een andere luchthaven dan Schiphol!

Voordelen en nadelen

Voordelen

  • De vliegtickets zijn over het algemeen een stuk goedkoper. Dit komt omdat er minder belasting betaald hoeft te worden! Soms kan het de helft schelen.
  • Een andere luchthaven kan dichterbij zijn
  • Op een kleine luchthaven heb je meer overzicht
  • Afhankelijk van de luchthaven is er een kortere inchecktijd.

Nadelen

  • Over het algemeen zijn er maar een beperkt aantal bestemmingen
  • Er zijn minder vluchten. Wil je verzekerd zijn van een vliegticket, dan wordt aangeraden om niet tot het laatste moment te wachten met boeken
  • Op kleine luchthavens vind je minder winkels dan op Schiphol

Welke luchthavens zijn er?

Op vakantie vanaf Eindhoven

Eindhoven Airport is een middelgroot vliegveld. Per jaar vervoeren ze ruim 2 miljoen passagiers naar ongeveer zestig bestemmingen. Eindhoven Airport heeft voornamelijk bestemmingen in Europa zoals Spanje en Turkije. Behalve losse vluchten kun je ook complete vakanties boeken op de site. Zeker bij de lastminutes staan interessante aanbiedingen! Ook andere zaken kun je op de luchthaven regelen zoals het huren van een auto en het boeken van een hotel.

Op vakantie vanaf Rotterdam

Rotterdam The Hague Airport is een kleine luchthaven maar ze willen wel graag groter worden en meer naamsbekendheid krijgen, vandaar ook de internationale naam. Rotterdam The Hague Aiport heeft ongeveer dertig bestemmingen in Europa. Dit zijn voornamelijk populaire vakantie bestemmingen. Het voordeel van deze luchthaven is dat hij zeer overzichtelijk is.

Op vakantie vanaf Maastricht

Maastricht Aachen Airport is een zeer kleine luchthaven. Deze luchthaven heeft voornamelijk vrachtvluchten, maar de passagiersvluchten zijn in opkomst. In 2011 zijn er ongeveer 350.000 passagiers vervoerd naar voornamelijk toeristische bestemmingen. Maastricht Aachen Airport heeft op dit moment elf bestemmingen in Spanje, Griekenland en Turkije. Deze luchthaven is vooral een uitkomst voor mensen die in de buurt wonen!

Op vakantie vanaf Groningen

De luchthaven voor het noorden van het land is Groningen Airport Eelde. Deze luchthaven heeft ongeveer twintig bestemmingen. Via de site kun je zowel losse vluchten als vakanties boeken.

Op vakantie vanaf Brussel

Veel mensen wijken uit naar het buitenland voor een vliegreis. In België en Duitsland hoeft namelijk minder belasting betaald te worden waardoor de vliegtickets goedkoop kunnen worden aangeboden. Vanaf Brussels Airport heb je de keuze uit veel bestemmingen binnen en buiten Europa. Je kunt op de site gemakkelijk tickets boeken.

Op vakantie vanaf Weeze

Airport Weeze ligt net over de Nederlandse grens in Duitsland. Hierdoor is deze luchthaven prima bereikbaar. Ook Duitsland kent lagere belastingen waardoor de vliegtickets een stuk goedkoper zijn vergeleken met Schiphol. Weeze biedt allerlei vluchten aan naar Europese bestemmingen.

Op vakantie vanaf Düsseldorf

Ook Düsseldorf ligt vlakbij de Nederlandse grens, maar wel iets verder weg dan Weeze. De luchthaven van Düsseldorf is een stuk groter en biedt vluchten aan naar bestemmingen binnen en buiten Europa. Een nadeel van de site zelf is dat niet alle pagina's in het Nederlands geopend kunnen worden.

Conclusie

Je bent voor een vliegreis niet meer afhankelijk van Schiphol. Er zijn in Nederland verschillende luchthavens waar je veel goedkoper vliegtickets kunt boeken. Een nadeel is dat het aantal vluchten beperkt zijn en dat de bestemmingen voornamelijk in Europa zijn. Wil je meer keuze? Dan zul je moeten uitwijken naar de luchthavens in Brussel of Düsseldorf. Het gemakkelijkst is om een luchthaven te kiezen waar je zelf bij in de buurt woont, maar vergelijk voor de zekerheid wel altijd de prijzen!

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden