De winterefteling

De Winterefteling

Speciaal voor de winter wordt de Efteling ieder jaar omgetoverd in de Winterefteling. De Winterefteling brengt veel sfeer, warmte en gezelligheid in de winter. Alle attracties en sprookjes zijn gezellig verlicht voor de Winterefteling. Al die lampjes geven een speciale sfeer aan het pretpark. Verder zijn er ook een hoop extra attracties speciaal voor de Winterefteling geopend. Ook kan je bij verschillende kampvuren lekker opwarmen en met je kop erwtensoep naar veel live optredens kijken. Wat wil je allemaal weten over de Winterefteling?

Welke attracties zijn er speciaal voor de Winterefteling.

Bij de winter hoort ijs en schaatsen, daarom is er speciaal voor de Winterefteling een ijsbaan aangelegd. Deze ijsbaan is 1200 m2 groot. Je hoeft geen schaatsen mee te nemen, want die kan je gewoon bij de Winterefteling huren. Na het schaatsen kan je in het ijspaleis even bijkomen. Volwassenen kunnen er een lekker glaasje gluhwein krijgen, terwijl er voor de kinderen een beker warme chocomelk met een oliebol is.

Speciaal voor de kinderen is er het Kinder Winter Wonderland. Dit is een grote speeltuin met allemaal sneeuwpoppen en sneeuwglijbanen. Kinderen kunnen zich uren vermaken in het Kinder Winter Wonderland.

Ook altijd leuk is het de attractie de langlaufbaan 't Hijgend Hert. Heb je altijd al willen langlaufen, dan is dit je kans. Er is een speciaal parcours aangelegd om langs te gaan met je lange latten. Deze langlaufbaan is 350 meter lang.

Live entertainment

In de Winterefteling wordt je van alle kanten vermaakt. Zo lopen er veel sprookjesfiguren rond in hun winterkleding, maar er zijn ook verschillende live optredens van onder andere:

 • Pardoes de Tovenaar. Hij bedekt iedere dag het park met een laag sneeuw.
 • Sprookjesbostheather. Iedere dag is er een zangwedstrijd tussen de verschillende sprookjesfiguren. Ze willen allemaal laten horen wie er het best kan zingen.
 • Titatover disco. Tovernaarsdochter Tika geeft een paar keer per dag een voorstelling in het ijspaleis met haar vriendje kwark en de grollebollen.
 • Efteling radio sprookjesfeest. In het Kinder Winter Wonderland wordt iedere dag allemaal leuke muziek gedraait waar je samen op kan dansen met de sprookjesbos figuren.
 • De Efteling muzikanten. Zij geven op verschillende pleinen op meerdere tijden in de Winterefteling een optreden.

De andere attracties

De meeste attracties zijn open met de winterefteling, maar er zijn er ook een paar gesloten. Deze attracties zijn gesloten:

 • De Vliegende Hollander
 • Python
 • Pirana
 • Pegasus
 • Bobbaan (afhankelijk van het weer).
Langnek.jpg

De andere attracties zijn speciaal voor de Winterefteling helemaal in de wintersfeer gebracht. Zo zijn de meeste attracties verlicht met vele lampjes en de sprookjesfiguren in het sprookjesbos zijn helemaal in winterstyle gebracht. Zo heeft Langnek een warme sjaal om en moeder Geit dikke wollen sokken.

Openingstijden en prijzen

De efteling is het hele jaar geopend. De Efteling wordt op tien November omgetoverd tot de Winterefteling. Dit blijft tot vijf februari 2012.

 • Doordeweeks is het park open van 11.00 - 18.00
 • In het weekend en in de Kerstvakantie is de Winterefteling open van 11.00 - 20.00
 • Je kunt ook Oud en Nieuw vieren in de Winterefteling! De Efteling is geopend op Oudejaarsdag van 11.00 - 1.00

Prijzen

Leeftijd en groepen Prijzen
Kinderen 0-3 Gratis
Volwassenen en kinderen vanaf drie jaar 32,00

Online tickets voor de Winterefteling kopen

Klik hier om online tickets voor de Winterefteling te kopen