The naked chef

Wie is Jamie Oliver

Jamie Oliver is een britse chef-kok en werd in 1975 te Essex geboren. Zijn vader baat er een klein restaurant uit en kleine Jamie is van kindsbeen af bezig met eten. Op zijn zestiende stopt hij met school om zijn droom waar te maken... chef-kok worden. Jamie volgt eerst enkele stages in Frankrijk en treedt dan in dienst bij de bekende italiaanse kok Antonio Carluccio. Daarna gaat hij werken in "the river café" in Londen. Het was daar dat Jamie voor het eerst in contact kwam met televisie. Op een dag kwam er een televisieploeg opnames maken voor een documentaire. De makers van het programma merkten al snel de frisse en jonge kok op. De camera werd bijgevolg voortdurend op Jamie gericht. De dag dat het programma op televisie verscheen, kreeg Jamie meerdere aanbiedingen van televisieproducenten. Hij brak door als "The Naked Chef".

Waarom Naked?

Met de term "de naakte chef" wil men zeggen dat Jamie het voedsel als het ware stript tot op de kern. Hij gaat uit van de pure essentiële smaken en promoot een eerlijke keuken. Hoe proeft zo'n eerlijke keuken dan wel? Wel, Jamie laat je zien dat je ook zonder dure ingrediënten of keukenapparatuur een lekker gerecht kan maken. Hij tovert in een mum van tijd gerechten op tafel waarvan je denkt dat je er enkele uren voor in de keuken hebt moeten staan. De gerechten van Jamie Oliver zijn altijd smaakvol en combineren snelheid met smaak. De recepten zijn nooit echt moeilijk en door iedereen uit te voeren.

Of je nu een kookboek leest of een serie op TV ziet van Jamie Oliver, zijn stijl blijft altijd hetzelfde. Hij doet koken makkelijk lijken en zorgt ervoor dat zijn kijkers het ook begrijpen. Bovendien heeft hij een aanstekelijke charme en een goed gevoel voor humor. Er volgt altijd een woordje uitleg over het product zelf en over de diverse smaakcombinaties die hij gebruikt. De basis van zijn keuken is nog grotendeels engels (die ondanks zijn slechte reputatie verbazend lekker kan zijn). Maar de italiaanse en oosterse invloeden zorgen toch voor een surplus.

Business

Jamie Oliver is één van de meest bekende tv-koks van de laatste jaren. Hij heeft tientallen kookprogramma's gepresenteerd en tal van kookboeken uitgebracht. Verder verkoopt hij ook nog kookgerei, voedingsproducten en andere gadgets. Hij heeft zelfs een eigen game op de nintendo DS en een eigen magazine.

Jamie heeft ook enkele restaurants geopend.

Jamie's Italian: Dit restaurant toont zijn voorliefde voor de italiaanse keuken. Hij wil met deze keten van restaurants authentieke, betaalbare kwaliteit aanbieden.

Fifteen: Het Fifteen project ontstond in 2002. Jamie wou een klasse restaurant openen en tegelijk aan probleemjongeren de kans geven om een professionele opleiding te volgen. Het werd zo'n succes dat er momenteel gelijkaardige restaurants zijn in Melbourne, Cornwall en Amsterdam.

Privé

Oliver trouwde in 2000 met voormalig fotomodel Juliette Norton, of zoals hij ze noemt... Jules. Ze krijgt, net zoals veel zijn vrienden en collega's, regelmatig een vermelding in kookboeken of tv-programma's. Ze hebben samen 3 dochters met de originele namen Poppy Honey Rosie, Daisy Boo Pamela en Petal Blossom Rainbow. In september 2010 verwachten ze hun vierde kindje. Ze wonen samen op het platteland van Essex.


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden