25 jaar getrouwd tips voor het feest

Inleiding

Wanneer een paar 25 jaar getrouwd is, dan is dat reden voor feest! Het is toch bijzonder als twee mensen al 25 jaar getrouwd zijn. Met het hoge percentage scheidingen en het feit dat minder mensen gaan trouwen, hoor je steeds minder vaak dat een stel 25 jaar getrouwd is. Ieder paar kan zijn 25 jarig huwelijksfeest op zijn eigen manier invullen. Wil je een echt groot feest of wil je het liever intiem houden? Sommige mensen willen de dag juist met z'n tweeën doorbrengen, omdat ze tenslotte met elkaar zijn getrouwd. Maar wat voor feest het ook wordt, het staat vast dat het een bijzondere dag moet worden. Binnenkort 25 jaar getrouwd of misschien je ouders? Lees hier de tips om er een geweldig feest van te maken!

25 jaar getrouwd, tips voor een feest

In principe kan je een feest in twee categorieën verdelen. Wanneer je 25 jaar getrouwd bent, kan je ervoor kiezen om een groot feest te geven. Vind je het leuk om deze dag met al je familie, vrienden en kennissen te vieren of wil je liever een intiemer feest? Veel mensen willen het juist liever klein houden en vieren hun 25 jarig huwelijksfeest liever alleen met familie. Als je een feest voor je ouders organiseert, dan is het belangrijk om te weten waar ze zich het beste bij zullen voelen. Waar moet je opletten als je een feest wilt organiseren en hoe maak je er een onvergetelijke dag van?

Tips 25 jarig huwelijksfeest

  • Wanneer je met een grote groep bent, dan is het aan te raden om een zaaltje te huren. Je kan er voor kiezen om een horeca gelegenheid te kiezen die ook de hapjes en het drinken regelt. Maar je kan ook een cateringbedrijf inschakelen. Het is voor het huwelijkspaar leuk om een plek te kiezen die belangrijk was bij hun bruiloft of die nu een betekenis voor ze heeft.
  • Het is toch een soort traditie om liedjes voor het paar te zingen of een spel te doen. In principe kan je heel makkelijk zelf een lied maken. Zoek een makkelijke en herkenbare melodie en maak er een tekst bij. Het hoeft geen muzikaal hoogstandje te zijn, het gaat om het idee. Bij een spel kan gedacht worden aan een vragenspel. Hoe goed kennen de gasten het paar nou eigenlijk? Plan niet heel de middag of avond vol met activiteiten, het is ook fijn om tijd te hebben om met de gasten te praten.
  • Het is voor het bruidspaar en de gasten altijd leuk om oude foto's en dia's te zien. Dit kunnen bijvoorbeeld foto's zijn van de bruiloft, maar ook van hun jonge huwelijksjaren of juist de verkeringstijd. Wanneer je handig bent, dan kan je er een soort film van maken en deze op een groot scherm af laten spelen.
  • Het is soms moeilijk om een cadeau te bedenken. Het leukste is als het cadeau buiten het stel om geregeld wordt. Op die manier wordt het een echte verrassing. Zamel bijvoorbeeld van tevoren geld in bij de genodigde gasten, op die manier krijg je een leuk bedrag bij elkaar. Bedenk waar je het gelukkige paar een plezier mee doet. Misschien een lekkere vakantie of iets moois voor in het huis of in de tuin? Persoonlijke cadeaus doen het ook altijd goed, zoals een mooie foto van het gezin op canvasdoek of een fotoalbum met allerlei mooie herinneringen.
  • Spreek met één of meerdere mensen af dat zij foto's of een video maken van het feest. Het is altijd leuk om deze foto's achteraf te bekijken en het is ook een mooie herinnering.

Conclusie

Een 25 jarig huwelijksfeest is een reden voor een feestje. Het is toch best bijzonder! Veel mensen kiezen er voor om dit feest uitgebreid te vieren. Sommige mensen willen het intiem houden en het alleen met familie vieren. Andere mensen kiezen voor een groot feest met veel genodigden. Of iemand nou een feest voor zichzelf organiseert of dat andere mensen dit doen, het is altijd belangrijk dat het naar de wensen van het bruidspaar gaat. Het is tenslotte hun dag. Met bovenstaande tips kan je er een onvergetelijke dag van maken en op naar het volgende huwelijksjubileum!