Alles over de wensballon

Inleiding

Een wensballon is een soort kleine heteluchtballon. Het is de bedoeling dat je de wensballon aansteekt en in de lucht laat zweven. Dit is een fantastisch gezicht! Maar een wensballon is meer dan alleen een leuke ervaring, er zit ook een mooie gedachte achter. Denk aan een mooie wens voor jezelf of nog beter voor een ander als je de ballon oplaat of schrijf je wens op de wensballon. Door je wens de hemel in te sturen, moet hij toch wel uitkomen! Wat wil je allemaal weten over de wensballon?

Geschiedenis van de wensballon

De wensballon bestaat al eeuwen, al werd het toen nog geen wensballon genoemd. Het Thaise leger gebruikte de ballon om boodschappen door te geven. Daarom wordt de wensballon ook wel eens een Thaise ballon genoemd. Uiteindelijk nam het gewone volk de wensballon over. De wensballon werd gebruikt om wensen de hemel in te sturen. Dit zou namelijk geluk brengen. Ook werd er gedacht dat je het kwade in jezelf de lucht in kon sturen om zo weer in reine met jezelf te komen.

Uiteindelijk is de rage van de wensballon ook naar Nederland overgewaaid. Een paar jaar terug was de wensballon overal verkrijgbaar en zag je regelmatig lichte puntjes in de lucht. Daar komt ook de andere benaming van de wensballon vandaan, namelijk een UFO ballon. Mensen die niet wisten wat een wensballon is dachten dat er een UFO in de lucht vloog.

Maar ondanks zijn populariteit kleefden er ook nadelen aan de wensballon. Zo ontstonden er verschillende brandjes door onveilig gebruik. Ook was het materiaal van de ballon slecht voor het milieu. Uiteindelijk werd de wensballon helemaal verboden in Nederland. Maar door flinke aanpassingen aan de ballon en het materiaal werd de wensballon weer goedgekeurd voor gebruik!

Wat is een wensballon precies?

Een wensballon is een heteluchtballon, alleen dan in het klein. Over het algemeen is de wensballon een meter hoog en heeft hij een diameter van vijftig centimeter. Aan de onderkant van de ballon zit een brander. Hiermee wordt de lucht in de ballon verwarmd. Dit zorgt er voor dat de wensballon zal opstijgen. Na het opstijgen zal de brander zo'n tien minuten branden. In die tijd vliegt de wensballon steeds hoger de lucht in. Wanneer de brander uit is, zal de wensballon langzaam dalen. In totaal zal de wensballon ruim een kwartier in de lucht zijn!

Wensballonnen worden vooral gebruikt bij feestelijke gebeurtenissen, zoals een bruiloft, verjaardag of jubileum. Uiteraard kun je de wensballon het beste laten opstijgen als het donker is. Het is leuk om één wensballon de lucht in te laten gaan, maar meerdere wensballonnen is helemaal een spectaculair gezicht!

Online wensballonnen kopen

Er zijn verschillende winkels en sites waar je wensballonnen kunt kopen. Het is even opletten als je online een wensballon wilt kopen. In het buitenland kun je namelijk veel goedkopere wensballonnen kopen, maar deze voldoen over het algemeen niet aan de regels in Nederland. Bij Wens-ballon.nl betaal je misschien wat meer voor een wensballon, maar je weet wel zeker dat hij aan alle eisen voldoet. Je kunt de wensballonnen in een pakket kopen. Een pakket met vijf wensballonnen kost 24,95. Naarmate je meer ballonnen bestelt, des te meer korting je krijgt. Zo kosten 50 wensballon 175 euro. Bedenk van tevoren voor welke gelegenheid je de wensballon wilt gebruiken en met hoeveel personen je bent!

[http://wens-ballonnl.webshopapp.com/tradetracker/redirect/?tt=3093_207169_90507_&r= Site van Wens-ballon.nl]

Conclusie

Het is een spectaculair gezicht om wensballonnen in de lucht te laten. Je ziet allemaal verlichte stippen de lucht in zweven. Zeker met meerdere wensballonnen is dat een bijzonder gezicht! Wensballonnen zijn populair bij feesten zoals een bruiloft of jubileum. Wil je een wensballon de lucht inlaten? Lees dan altijd goed de gebruiksaanwijzing en volg alle instructies!