Tips voor het kopen van een galajurk

Inleiding

Bij een gala, première of een stijlvol feestje hoort natuurlijk een galajurk. Het kan nog best moeilijk zijn om een galajurk te kopen. Een simpele zwarte galajurk doet het altijd goed, maar er is zoveel meer mogelijk. Een andere kleur galajurk doet vaak al wonderen, je valt hiermee veel meer op. Om een galajurk zo goed mogelijk uit te laten komen, moet je bijvoorbeeld de goede punten van je lichaam benadrukken, maar maak het ook niet al te bloot. Wanneer je de galajurk van je dromen hebt gevonden, is het ook belangrijk om hierbij de juiste accessoires te vinden. Denk hierbij aan de juiste schoenen en handtasje. Waar moet je allemaal op letten als je een galajurk wilt kopen? Lees hieronder de tips voor het kopen van een galajurk.

Tips voor het kopen van een galajurk

De kleur van de galajurk

Een zwarte galajurk is het meest gebruikelijk, maar een andere kleur kan ook heel mooi staan. Je kan kiezen voor een neutrale kleur zoals champagne of vleeskeurig. Maar wil je een beetje opvallen, dan kan een gekleurde galajurk een aanrader zijn. Een blauwe of donkerpaarse galajurk kan bijvoorbeeld ook heel mooi staan en als rode galajurk je staat, dan steel je de show! Iedereen heeft wel een kleur die mooi bij zijn haar, ogen of huidskleur uitkomt. Een tip is om eens een keer galajurk in deze kleur te kopen. Ook een galajurk met glitters kan erg mooi staan.

Model van de galajurk

Er zijn verschillende modellen van galajurken. De bedoeling van een galajurk is toch wel dat je er sexy uitziet, maar ook weer niet te. Afhankelijk van je figuur kan je een galajurk uitkiezen die het beste bij jouw lichaam past.

  • Korte of lange galajurk. Afhankelijk van het feestje en het weer kan je kiezen voor een korte of lange galajurk. De korte galajurk is meer sexy en staat zeer goed bij lange benen. Maar een lange galajurk komt wat meer classy over. Je kan het ook combineren. Er zijn verschillene galajurken te koop die kort van voren zijn, maar lang van achter.
  • Strapless galajurk. Een strapless galajurk is een jurk zonder bandjes. Een strapless galajurk staat de meeste vrouwen erg goed. Zeker in combinatie met opgestoken haar komt de hals mooi uit. Wanneer je een strapless galajurk wilt kopen zorg er dan wel voor dat hij echt goed zit. Niks is zo vervelend om heel de avond je galajurk te moeten opheisen.
  • Galajurk met een halter. Een galajurk met een halter is eigenlijk voor iedere figuur geschikt. Het voordeel van een galajurk met een halter is dat de jurk niet kan afzakken. Ook je schouders komen er mooi bij uit.
  • Galajurk met blote rug of decolleté. Bij een galajurk is het vaak of een blote rug of een diep decolleté. Leg je de nadruk op allebei dat wordt het al snel te bloot. Een blote rug staat bij iedere vrouw sexy, maar wanneer je mooie borsten heb mag je deze best laten zien en kan je kiezen voor een diep decolleté.

Accessoires en schoenen bij de galajurk

Om je galajurk goed uit te laten komen is het van belang dat je de juiste accessoires bij je jurk koopt. Een handtasje is een musthave voor vrouwen. De kleur van de handtas moet goed bij je galajurk passen, een tas in dezelfde kleur kopen is eigenlijk altijd het beste. Het handtasje moet een accessoire zijn, zorg dus voor een klein tasje.

Ook schoenen zijn heel belangrijk om een galajurk goed uit te laten komen. Open schoenen met hoge hakken doen het altijd goed. Ze laten je benen langer lijken. Kies voor zwarte schoenen of schoenen in de kleur van je galajurk. Slippers of laarzen zijn een afknapper.

Conclusie

Wanneer je een galajurk gaat kopen, is het handig om te weten wat je zoekt. Kijk bijvoorbeeld in de bladen of je bij bekende sterren een galajurk ziet die je wel mooi lijkt. Een zwarte jurk is het meest klassiek, maar een andere kleur galajurk kan ook erg mooi staan. Welk model galajurk je kiest is afhankelijk van je figuur. Benadruk je goede punten, een blote rug of een halter galajurk staan eigenlijk iedereen goed. Ook de schoenen en accessoires die je bij je galajurk kiest zijn belangrijk. Stem ze af bij je jurk voor het beste resultaat. Wanneer het hele plaatje klopt ben je klaar voor het feest!


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden