Tips voor het maken van een kraammand

Inleiding

De geboorte van een kindje is altijd een feestelijk moment. Wanneer iemand in je omgeving bevallen is, dan is het leuk om een kraamcadeau te geven. Veel mensen vinden het nog best moeilijk om het juiste kraamcadeau te vinden. Koop je bijvoorbeeld kleertjes of iets van speelgoed? Het kan een leuk idee zijn om een kraammand te maken. In een kraammand stop je allemaal kleine cadeautjes voor moeder en kind. Iedere dag mag er één cadeautje worden uitgepakt. Op die manier heeft de moeder iedere dag een verrassing! Je kan een kraammand natuurlijk ook met een groep maken. Op die manier geef je met z'n allen één uitgebreid cadeau. Hoe kan je het beste zelf een kraammand maken en wat zijn de leukste cadeautjes?

Tips voor het maken van een kraammand

De kraamtijd duurt officieel tien dagen. In de praktijk lopen moeders al weer veel eerder rond als het gaat, maar officieel hoort een moeder tien dagen te kramen. Om een kraammand compleet te maken stop je tien cadeautjes in de mand. Zo kan de moeder iedere kraamdag een cadeautje uitpakken. Voor de kraammand zelf is het het leukste om gewoon een rieten mand te kopen waar alle kraamcadeaus inpassen. Wanneer je de kraammand saai vindt, dan kan je hem heel makkelijk versieren met bijvoorbeeld linten. Het leukste van de kraammand zijn natuurlijk de cadeautjes zelf. Het is dus belangrijk om de cadeautjes met zorg uit te kiezen. Je kan cadeautjes kopen die gewoon leuk, maar je kan ook wat in de kraammand stoppen dat vooral handig is. Je kan cadeautjes voor de baby kopen, maar het is misschien ook leuk om wat voor de moeder zelf te kopen. Wat zijn leuke cadeautjes voor in de kraammand?

Leuke cadeautjes voor in de kraammand

Je kan de inhoud van de kraammand zo gek maken als jezelf wilt. Je kan zelf beslissen hoeveel geld je eraan wilt uitgeven. Maar in principe heb je genoeg kleine cadeautjes voor een leuke prijs.

Cadeautjes voor de baby

 • Setje kleren
 • Knuffel
 • Speelgoed
 • Voorleesboek
 • Iets voor in bad
 • Pak luiers
 • Iets leuks voor in de kamer

Cadeautjes voor de moeder

 • Iets voor in bad of onder de douche
 • Tijdschrift of een boek
 • Fotolijst
 • Iets lekkers

Een kraammand maken voor de broer of zus

Wanneer er een baby wordt geboren, dan krijgt de baby even alle aandacht. Voor oudere broers en zussen kan het best moeilijk zijn dat ze ineens de aandacht moeten verdelen. Ook wordt de baby heel erg met cadeautjes verwent, terwijl de oudere kinderen soms worden overgeslagen. Het is voor de oudere kinderen natuurlijk ook een beetje feest, daarom is het ook leuk om voor de oudere kinderen een kraammand te maken! Dit kan je als aanstaande moeder heel makkelijk zelf doen. Er zijn genoeg kleine cadeautjes te koop, denk bijvoorbeeld aan een kledingsetje of speelgoed. Doe de tien cadeautjes in de mand en geef de kraammand aan het oudere kind zodra de baby is geboren. De meeste kinderen vinden het helemaal geweldig om iedere dag een cadeautje uit te kopen, het is toch best spannend wat er deze keer inzit!

Conclusie

Het kan nog best moeilijk zijn om het juiste kraamcadeau te vinden. Een leuk idee voor een kraamcadeau is het maken van een kraammand. Een kraammand is een mand gevuld met cadeautjes. Een kraamtijd duurt officieel tien dagen, dus het is de bedoeling dat je voor iedere dag een cadeautje hebt. Zo hebben de moeder en de baby iedere dag een verrassing. Er zijn genoeg leuke kleine cadeautjes te bedenken die je in de kraammand kan stoppen, dit kunnen zowel spullen zijn voor de baby als voor de moeder. Het kan ook een leuk idee zijn om een kraammand voor de oudere kinderen te maken. De geboorte van een broertje of zusje in tenslotte voor hen ook een bijzondere gebeurtenis!


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden