Wat zijn de leukste spellen voor de nintendo ds

Inleiding

Vooral bij kinderen is de Nintendo DS erg populair. Bijna ieder kind heeft er tegenwoordig wel één. Een Nintendo DS is gemakkelijk in gebruik en ideaal om ergens mee naartoe te nemen. Er zijn veel spellen verkrijgbaar voor de Nintendo DS. Dit zijn vooral spellen voor kinderen, maar ook voor volwassenen zijn er verschillende spelletjes te koop. Houd je bijvoorbeeld van allerlei minispelletjes of wil je bijvoorbeeld één grote uitdaging aangaan? Ook zijn er veel bekende spellen in een DS versie gemaakt, denk hierbij bijvoorbeeld aan Zelda en Super Mario. Ook zijn er verschillende kaartspellen verkrijgbaar, wat het spelen extra verslavend maakt. Kortom, je hebt volop keus uit de verschillende Nintendo DS spellen. Wat zijn de leukste spellen voor de Nintendo DS?

Leukste spellen voor de Nintendo DS

Big Brain Academy

Big Brain Academy is een spel waar je van kan leren. Je ontdekt met dit spel hoe snel je logisch kan denken en je traint tegelijkertijd je hersenen. Je hebt vijf categoriën waarbij iedere keer een andere vaardigheid wordt getest. De categoriën bestaan uit:

 • Analyse
 • Rekenen
 • Onderzoeken
 • Geheugen
 • Logica

Dit spel voor de Nintendo DS is leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen kan het verslavend zijn!

Cooking Mama

Cooking mama is een leuk en uitdagend spel. De naam zegt het al een beetje, in dit Nintendo DS spel leer je door middel van veel verschillende minigames allerlei gerechten klaar te maken. Er zijn ongeveer 200 minigames te spelen en je leert ongeveer 70 recepten klaar te maken. Wanneer je een recept hebt klaargemaakt zal deze worden beoordeeld. Het is dus belangrijk om iets lekker klaar te maken! Cooking Mama is het eerste deel, maar er zijn inmiddels ook twee vervolgen verkrijgbaar. Met deze vervolgspellen leer je weer nieuwe recepten en krijg je nieuwe uitdagingen.

Final Fantasy

Dit spel is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar. Voor jongere kinderen is het spel te ingewikkeld. Dit Nintendo DS spel zit vol uitdagingen, ervaringen, gevechten en ontdekkingen. Tijdens je ontdekkingsreis ontdek je allerlei nieuwe voorwerpen met allemaal hun eigen functie. Ook de gevechten met vijanden kunnen nog best moeilijk zijn! Het is geen spel wat je in een avondje spelen uitspeeld. Aangezien Final Fantasy erg populair is, zijn er meerdere spellen van uitgebracht. Wanneer je van dit soort spellen houdt, kan je dus na het uitspelen van het spel verder gaan met de volgende versie. Zo raak je voorlopig niet uitgespeeld op je Nintendo DS.

Laura's passie

Dit spel voor de Nintendo DS is vooral erg populair onder de meisjes. Er zijn verschillende spellen verkrijgbaar. Laura heeft allerlei passies zoals:

 • Babysitten
 • Mode
 • Dierenarts

Bijvoorbeeld in Laura's passie babysitten moet Laura in het huis van haar oma voor zes baby's zorgen. Het is de bedoeling dat ze deze baby's blij maakt en goed verzorgd. Speel bijvoorbeeld met de baby's, verschoon de luier op tijd en geef de baby's een flesje als ze honger krijgen. Ondertussen moet je ook het nog huishoudelijke klusjes doen waarmee je punten kan verdienen. Met deze punten kan je tegoedbonnen verdienen waarmee je nieuwe spullen kan kopen voor bijvoorbeeld het huis. Zo kan het helemaal naar je eigen zin in richten.

FIFA

Een echte voetballiefhebber kan eigenlijk niet zonder FIFA voor de Nintendo DS. Overbodig om te zeggen misschien dat dit spel vooral erg populair is onder de jongens. Bijna ieder jaar wordt er een nieuwe versie van FIFA uitgebracht om de laatste updates te verwerken. FIFA 11 is de laatste versie. Deze versie is erg uitgebreid. Je hebt bijvoorbeeld de keus uit:

 • 30 competities
 • 500 clubs
 • 15.000 spelers

Het is natuurlijk de bedoeling dat je de voetbalwedstrijden wint. Ieder speler in je team heeft zijn eigen kwaliteiten en met de juiste tactieken, tips en trucs zullen de wedstrijden een succes worden. Leuk extraatje is dat je het team van je dromen kan samenstellen!

Conclusie

Er zijn ontzettend veel spellen voor de Nintendo DS verkrijgbaar. Het is vaak even uitzoeken wat je nou echt leuk vindt om te doen. De meeste spellen zijn het meest geschikt voor kinderen. Je hebt hierbij spellen voor zowel jongen als meisje, maar ook spelletjes die gericht zijn op één geslacht. Je hebt spellen die je puur voor de lol kan spelen, maar van anderen kan je ook daadwerkelijk wat leren! Wanneer je een Nintendo DS spel voor een kind koopt, let er dan op of het niet te moeilijk of juist te makkelijk is. Met het juiste spel met de juiste uitdagingen kan je uren zoet zijn!
Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden