Wie is Sophie Veldhuizen

Inleiding

Sophie Veldhuizen is een talentvolle musicalzangeres/actrice die op dit moment schittert in 'Op zoek naar Mary Poppins'. Week in week uit kan heel Nederland genieten van haar kwaliteiten en voor velen is zij de enige echte 'Mary'.

Wie is Sophie Veldhuizen en waar kennen wij haar nog meer van?

Biografie

Sophie Veldhuizen werd op 6 maart 1983 in Baarn geboren en volgde daar haar opleiding aan 'Het Baarnsch Lyceum'. Daarnaast was Sophie van 1995 tot 2000 aangesloten bij 'Jeugdtheaterschool Marmelijn' in dezelfde plaats. Als kind wilde Sophie in eerste instantie apenverzorgster worden, omdat ze een liefhebber van apen is. Pas later wilde ze actrice worden. Jammer voor de apen, maar een geluk voor al de mensen die nu van haar talent kunnen genieten.

Op de eigen website van Sophie Veldhuizen kunt u meer informatie vinden.

Op zoek naar Mary Poppins

Sophie Veldhuizen is in 'Op zoek naar Mary Poppins' één van de elf finalisten. Op zondag 10 januari zal zij in de kwartfinale te zien zijn.

Sophie zong de volgende solo-liedjes:

  • Wat is mijn hart (liveshow 2)
  • The Boy does nothing (liveshow 3)
  • Fields of Gold (liveshow 4)
  • Als Ze Mij Zo Zouden Zien (liveshow 5)

In de eerste liveshow zongen de deelneemsters nog geen solo-nummers. In de kwartfinale moeten de kandidaten voor het eerst 2 solo-nummers ten gehore brengen.

Anatevka

Op 23 december 2008 ging de Nederlandse musical Anatevka in première in de Goudse Schouwburg (Gouda). Sophie Veldhuizen speelde hierin de rol van Hodel, de dochter van melkboer Tevye (gespeeld door Henk Poort). De musical was tot mei 2009 in diverse theaters te zien.

Het was niet voor het eerst dat de musical Anatevka in Nederland te zien was. Al reeds in 1966 werd Anatevka voor het eerst opgevoerd. Toen speelde Lex Goudsmit de melkboer Tevye en niemand minder dan Jenny Arean de rol van Hodel. Deze eerste musical liep tot 1968.

Twintig jaar later in 1998 ging Anatevka voor de tweede keer in ons land in première. In deze tweede editie speelde Henk Poort ook al de rol van Tevye. De rol van Hodel werd gespeeld door Maaike Widdershoven. Deze musical liep tot 1999.

De musical Anatevka werd als Fiddler on the Roof op 22 september 1964 voor het eerst op Broadway (VS) uitgevoerd.

Op zoek naar Evita

Sophie Veldhuizen was in 2007 te zien als één van de tien finalistes in de serie 'Op zoek naar Evita'. Hier was ze onder andere te zien met het nummer 'Send in the Clowns' uit de musical 'A little Night Music'. In de eerste live show kwam Sophie al in de gevreesde sing-off (of Zwanenzang zoals Willem Nijholt het noemt) terecht. Deze zelfde Willem Nijholt redde Sophie van een vroegtijdige exit en Sophie mocht door naar de volgende live show. In de derde live show kwam Sophie weer in de sing-off terecht. Samen met finaliste Anne zong zij het nummer 'Beauty & the Beast' uit de gelijknamige musical. Helaas mocht Sophie niet door naar de volgende ronde en moest zij alsnog 'Op zoek naar Evita' verlaten.

Overig theater en televisie

In 2007 was Sophie Veldhuizen niet alleen in 'Op zoek naar Evita' te zien, maar maakte daarnaast in 2006/2007 ook deel uit van het ensemble van de musical 'My Fair Lady'. Ze was tweede understudy voor de rol van Eliza Doolittle.

Links

Officiele homepage van Sophie Veldhuizen.


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden