Waarom een marathon rennen

Waarom een marathon rennen?

Onder de Nederlandse bevolking zijn een paar miljoen hardlopers. Van die hardlopers wagen enkele lopers het om een marathon te rennen. Wat bezield iemand om een marathon te rennen? In dit artikel, waarom een marathon rennen, zullen we deze vraag beantwoorden. Wil je weten waarom mensen een marathon rennen en wat voor jou redenen kunnen zijn om een marathon te rennen? Lees dan snel verder.

Marathon rennen

Afstand marathon

De marathon is een hardloopwedstrijd met een afstand van 42 kilometer en 195 meter. Deze afstand van 42195 meter is wereldwijd hetzelfde. Over de hele wereld worden er marathons gelopen. Van de Amsterdam Marathon en Rotterdam Marathon tot de Berlijn Marathon en de New York marathon. De meeste mensen kunnen zo'n 30 kilometer hardlopen als ze goed getraind zijn. De laatste kilometers van de marathon worden dan vaak ook puur op doorzettingsvermogen gelopen. De marathon is dus een ultieme fysieke en mentale uitdaging.

Voeding marathon

Als je een marathon gaat lopen dan kan je dat eigenlijk niet doen zonder op je voeding te letten. Tijdens de training moet je voeding voorzien zijn van voldoende eiwitten, deze zitten onder andere in kipfilet, kwark en champignons. Eiwitten heb je nodig voor het spierherstel. Daarnaast heeft je lichaam voldoende koolhydraten nodig. Tijdens hardlopen maak je naast de energie uit je vet vooraard namelijk ook gebruik van de energie uit je voeding. De energie uit je voeding kan ook worden opgeslagen in je spieren. Koolhydraten vind je in aardappelen, brood en vooral in pasta's. Tijdens het hardlopen kun je snelle koolhydraten innemen in de vorm van suikers. Deze zitten bijvoorbeeld in isotone sportdranken.

Schema marathon

Als je een marathon wilt gaan lopen kan het helpen om een goed schema te hebben. Je kunt verschillende standaardschema's vinden op internet bijvoorbeeld op basis van de verwachte eindtijd. Ook kun je zelf een schema samenstellen. Belangrijk in een schema voor de marathon is dat je wekelijks voldoende kilometers maakt en dat je wekelijks of tweewekelijks een lange afstand rent die je opbouwt naar de marathon toe.

Trainen marathon

Om op een gezonde manier de marathon uit te lopen zul je goed moeten trainen. Deze training zal je benen er in alle opzichten klaarmaken voor het lopen van de marathon. Daarnaast is een groot voordeel van het trainen voor de marathon het feit dat je mentaal meeontwikkeld tijdens de training voor de marathon. Het vereist namelijk heel wat om 42,195 kilometer lang elke seconde vol te houden ondanks dat je wilt stoppen.

Redenen om een marathon te rennen

Van marathonlopen zul je op den duur sterke benen en een strakke buik krijgen. Van marathonlopen blijf of kom je op een gezond gewicht.Trainen voor de marathon is goed voor de mentale gezondheid: het is stressverlagend, het maakt je hoofd leeg en het zorgt voor een prettig gevoel door de stoffen endorfine en dopamine. Daarnaast maakt het mentaal sterk, vergroot het je dicipline en wordt je ouder door het trainen voor een marathon. Verder kan hardlopen erg ontspannend zijn en vergroot het je zelfvertrouwen. Alle voordelen van hardlopen lees je in het artikel 'Alle voordelen van hardlopen'.

 

Conclusie

Vroeg jij je ook af wat het mensen bezielde om een marathon te rennen? Een marathon rennen is een behoorlijke fysieke en mentale uitdaging. Daarnaast vereist het een behoorlijke voorbereiding. Weinig mensen wagen zich er dan ook aan om een marathon te rennen. Toch heeft het rennen van een marathon velen voordelen. Het is een bezigheid die goed is voor je fysieke en mentale gezondheid waardoor je een stuk beter in je vel zult gaan zitten. Je weet dus wat je te doen staat!

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden