Skigebied Salzburger Sportwelt

Salzburger Sportwelt

Salzburger Sportwelt is een groot skigebied in de Oostenrijkse regio Salzburg. Het is een van de grootste skigebieden in Oostenrijk en wordt gevormd door vele vakantiedorpen zoals Altenmarkt, Eben im Pongau, Filzmoos, Flachau, Kleinarl, Mandling, Radstadt, Reiteralm, St. Johann im Pongau, Wagrain en Zauchensee. Tezamen met de 5 skigebieden Schladming, Dachstein-Tauern, Gasteinertal, Hochkönig's Winterreich en Grossarltal maakt Salzburger Sportwelt deel uit van het skiverbond Ski Amade.

Het gebied

De hoogte van het gebied ligt tussen de 850 en 2190 meter en beschikt over zo’n 350 kilometer aan skipistes. Vooral voor de beginnende en gemiddelde skieers is er een ruime keuze aan pistes, namelijk 120 km blauw en 190 km rood. Voor de gevordene skieer beschikt het gebied ook nog over 40 km zwarte pisters. Ook zijn er voldoende langlaufmogelijkheden; zo’n 220 km aan loipes. Ook voor snowboarders zijn er genoeg faciliteiten. Er zijn een boardercross, een halfpipe en diverse funparks aanwezig. Dit maakt het gebied geschikt voor alle leeftijden en alle skiniveau’s.

Van dorp naar dorp

Salzburger Sportwelt telt circa 100 skiliften, die alle dorpen met elkaar verbind. Het gehele skigebied is met een skipas toegankelijk. Het is daarom zeer aan te raden om tochten te maken en verschillende dorpjes aan te doen. Er is een grote verscheidenheid aan type pistes en moeilijkheidsgraad en dat maakt het skieen in dit gebied erg afwisselend en een groot avontuur. Daarnaast kun je er ook gratis gebruik maken van de skibus.

Apres-ski

Ondanks dat Salzburger Sportwelt een groot skigebied is, stralen de dorpen veel gezelligheid uit. De vele gezellige barretjes en uitgaansgelegenheden maken de vakantieervaring compleet.

Salzburger Sportwelt in de zomer

Ook in de zomer is het landschap van het Salzburger Sportwelt gebied erg populair bij toeristen. Liefhebbers van wandelen, bergtochten maken, fietsen en mountainbiken kunnen hier hun hart ophalen.

Wintersport in Oostenrijk, een goede keuze

Als het wintersport betreft, is Oostenrijk al jaren het favoriete vakantieland van Nederlanders. Meer dan de helft van alle Nederlanders trekt er in de winter op uit naar Oostenrijk. De grote verscheidenheid aan gebieden maakt Oostenrijk aantrekkelijk voor elke wintersporter. Het grote verschil met bijvoorbeeld Frankrijk is de sfeer in de Oostenrijkse dorpen, de ongekende gastvrijheid en de alom bekende gezelligheid van de apres ski.

Doordat het hooggebergte van Oostenrijk minder groot is dan in bijvoorbeeld Zwitserland en Frankrijk, en veel wintersportplaatsen op lagere bergen zijn gelegen, is het niet inverstandig om je goed te orienteren. Het is altijd nuttig om de sneeuwgeschiedenis van een gekozen gebied na te lopen op sneeuwzekerheid.

Naast alpine-skiën is ook de langlaufsport in Oostenrijk een steeds polulairdere sport. De Oostenrijkse wintersportgebieden hebben dan ook een uitgebreid loipenet. Meer specifieke informatie over andere skigebieden in Oostenrijk vind je op deze site.

Tips bij het kiezen

  • De maanden dec, jan en feb zijn het meest sneeuwzeker. In maart is het verstandig een hoger skigebied te kiezen.
  • Let op extra kosten. Er zijn grote verschillen in skipasprijzen, afhankelijk van de grootte van het gebied.
  • Let bij uw accomodatie op de afstand naar de skilift. Vaak rijden er bussen van en naar de liften, maar houd er rekening mee dat dit extra wachttijd kan opleveren.
  • Houd er rekening mee dat u op tijd reserveert voor accomodatie, vooral als u met een grote groep bent. Vooral de mooie locaties zijn al in het begin van het najaar volgeboekt.
  • Indien u afhankelijk bent van openbaar vervoer is het verstandig om via een reisorganisatie includief busreis te boeken. Dit voorkomt dat u nog kilometers moet lopen of met de bus moet om vanaf de busafzetplaats naar de geboekte accomodatie te komen.