Hoe richt je je slaapkamer Feng Shui in

Feng Shui in de slaapkamer

Slaap jij slecht? Heb je het gevoel dat je uit balans bent? Misschien ligt het niet aan jou maar aan je slaapkamer! Door Feng Shui toe te passen, kun je van je slaapkamer weer een energiek en rustgevend paradijs maken. Hieronder kun je lezen wat de positie van je bed, de kleur op muren, de plek van je bureau, het gebruik van apparatuur en het netjes houden van je kamer kunnen doen om meer positieve energie te krijgen tijdens de uren die je doorbrengt in je slaapkamer.

Feng Shui in de slaapkamer toepassen

Feng shui in de slaapkamer: Stap 1

Feng Shui (letterlijk: wind en water) is gebaseerd op de wisselwerking tussen Yin (massief en onbeweeglijk) en Yang (licht en actief). Volgens de Feng Shui-filosofie is iedereen en alles op deze wereld met elkaar verbonden door een stroom van universele energie: C’hi (letterlijk: levenskracht). Als deze C'hi optimaal door je huis of werkruimte beweegt, beïnvloedt hij je leven op een positieve manier.

Het is niet mogelijk om een volle en rommelige kamer om te toveren tot een Feng Shui-kamer. Je zult alles eruit moeten halen en daarna ga je over op de basis van Feng Shui. Als je muren nog niet in neutrale kleuren zijn geverfd, doe dat dan nu. Wissel koele kleuren af met warme kleuren omdat je je niet helemaal kunt ontspannen in een koele kamer. Zorg dus voor voldoende warme kleuren. Belangrijk is dat je vloer uit natuurlijke materialen bestaat, het liefst hout.

Feng shui in de slaapkamer: Stap 2

Maak een plattegrond van je slaapkamer. Als je je kamer 100% Feng Shui wil hebben, dan zal je verder moeten gaan dan alleen het verven vanje muren. Met behulp van een Baugua-achthoek kun je je slaapkamer inrichten aan de hand van de 8 windrichtingen.

Begin met het maken van een plattegrond van je kamer en zorg ervoor dat je deur aan de onderkant van de plattegrond zit. Leg er vervolgens de bagua overheen met het noorden (Carrière) naar beneden gericht. Hierna kun je je slaapkamer inrichten aan de hand van deze windrichtingen.

Feng shui in de slaapkamer: Stap 3

Je kamer is nu klaar om ingericht te worden aan de hand van de bagua. Het is zeer belangrijk dat je alleen meubels en decoraties van natuurlijke materialen gebruikt. Dit zal de energiestroom verbeteren. gebruik katoen, wol, hout en glad in hun natuurlijke tinten en niet geverfd.

Feng shui in de slaapkamer: Stap 4

ZDe deur is de plek waar de energie je slaapkamer binnenkomt, dus het is erg belangrijk dat je deur goed open kan gaan zodat de energie niet tegen wordt gehouden. Zet niks achter je deur, want dit zal de energie blokkeren. Hij moet helemaal open kunnen gaan.

Feng shui in de slaapkamer: Stap 5

Zorg ervoor dat je je bed niet in één lijn met je deur plaatst. De positie van je bed is belangrijker dan je denkt. Je bed mag niet tegenover je deur staan, want op deze manier blokkeer je de doorstroom van de energie. Als het niet anders kan, zet dan een kamerscherm tussen je bed en je deur in. Let er wel op dat je vanuit je bed je deur kunt zien. Als dit niet lukt, gebruik dan speigels maar zorg ervoor dat je jezelf niet door die spiegel kunt zien. omdat de geest niet tot rust kan komen als deze wordt gereflecteert. Zet je bed met het hoofdeinde tegen de muur, maar zorg ervoor dat de zijkanten vrij zijn. Zo creëer je eenheid.

Feng shui in de slaapkamer: Stap 6

Verwijder al je elektrische apparatuur. Je slaapkamer is er voor slaap en niet de plek waar je urenlang televisie kijkt totdat je in slaap valt. Elektrische apparaten veroorzaken een elektromagnetisch veld dat niet goed is voor de C'hi. Verwijder om deze reden alle apparatuur waar een stekker aan zit. Als dit écht niet kan, leg er dan 's nachts een doek overheen.

Feng shui in de slaapkamer: Stap 7

Zorg voor een zachte verlichting in je kamer, want je kamer is een Yin-ruimte (vrouwelijke ruimte). Deze vragen om een zachte verlichting. Zorg ook voor kleine lichtpunten (bijvoorbeeld kaarsen) op verschillende plekken in je kamer in plaats van een grote lamp.

Feng shui in de slaapkamer: Stap 8

Zorg er altijd voor dat je kamer opgeruimd is. Op deze manier kan je C'hi makkelijker door je kamer stromen. Alles wat er in je slaapkamer wordt gezet, zal de C'hi in de weg staan. Geblokkeerde energie houdt je vooruitgang tegen.

Bron

hoedoe.nl - hoe richt ik mijn slaapkamer feng shui in