De beste kwaliteit tuinmeubelen en tuinmeubilair voor mijn tuin en terras

Iedereen vind het wel eens lekker om na een dag hard werken in de luie stoel te gaan zitten of lekker met een geliefd op de bank onderuit zakken met een drankje bij de hand. In de zomer is dit nog prettiger als u dit op uw gemak in het zonnetje kunt doen in uw tuin of op uw dakterras. Tuinmeubilair is er tenslotte om te relaxen.

Verschillende soorten tuinmeubilair

Tuinmeubels komen in alle soorten en maten, zo zijn er banken, tuinstoelen en tafels die geschikt zijn om een nachtje buiten te vertoeven. Maar voor tuinmeubilair worden ook verschillende materialen gebruikt die voor ieder een ander uiterlijk aan de tuin geven zoals:

Bukatchi-tuinmeubelen.jpg
  • Houten tuinmeubelen
  • Metalen tuinmeubelen
  • * Kunststof tuinmeubelen

Maar voor elk van deze materialen geldt dat ze allemaal een verschillende uitstraling hebben in de tuin. De houten tuinmeubelen zijn natuurlijker, waar de metalen en kunststof tuinmeubelen duurzamer zijn en meer worden gezien als design tuinmeubelen. Echter zijn deze materialen ook weer onder te verdelen. Zo zijn er meubelen van:

  • teak hout,
  • steigerhout,
  • rotan,
  • riet en
  • bamboe.

Onder de metalen tuinmeubelen vinden we aluminium en roestvrijstalen (rvs) tuinmeubelen terug.

Nog geen idee?

Heeft u nog geen idee welke tuinmeubelen het beste in uw tuin passen, dan doet u er goed aan om bij een tuinmeubel handelaar langs te gaan, bijvoorbeeld bij Hartman tuinmeubelen of bij Jardin tuinmeubelen. Hier kunt u verschillende tuinmeubelen en tuinsets zelf bekijken en ideeën opdoen over welk meubilair het beste bij uw tuin past. Ook kunt u kiezen om van een tuinset enkele stoelen aan te schaffen in plaats van de gehele set. Ook zijn er handelaren die zijn gespecialiseerd in bepaalde materialen waarmee de tuin sets worden gemaakt. Vaak heeft deze handelaar nog wel enkele aanbiedingen in de showroom staan, wat weer uitkomst bied als u aan een nieuwe tuinset toe bent maar er niet een groot budget voor heeft. Een andere oplossing voor dit financiële probleem is om showroom tuinsets op te kopen van de tuinmeubel handelaar.

Niet alledaagse tuinmeubelen

Naast de reguliere tuinsetjes die bestaan uit enkele stoelen, een tafel en vaak ook een bank, zijn er meer tuinmeubelen in de showroom te vinden. Zo zijn er de schommelstoel en de schommelbank, maar ook de ligstoel en bijvoorbeeld de hangmat. Dit zijn allemaal producten waarop u tot rust kunt komen, even lekker languit in de zon na dag hard werken. Deze tuinmeubelen zijn niet alleen mooi in de tuin maar ook onder een overkapping of in de serre. Dan kunt u zelf als het weer het buiten het eigenlijk niet toelaat, alsnog goed tot rust komen.

Tuin verlichting aanleggen

En als je dan toch bezig bent jouw tuin mooi te maken met mooie tuinmeubels, dan ken je het beste meteen goede tuinverlichting aanleggen. Dat kan een tuin echt sfeervol maken.

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden