Hoe kies ik een douchecabine

Vandaag de dag is er meer aandacht voor persoonlijke hygiëne en dit zie je terugkomen in het grote aanbod faciliteiten en mogelijkheden op dit gebied zoals in het aanbod van mooie badkamers. Er komt meer nadruk op badkamer als belangrijke plek in ons huis waar we ons kunnen terugtrekken en tot rust kunnen komen. Wellicht is het tijd voor een grote aanpak/ renovatie van je badkamer of ben je gewoon toe aan een nieuwe ‘badkamer-beleving’ en wil je andere keuzes maken voor wat betreft de inrichting en het gebruik van je badkamer.  

Plan

Als het zo ver is, is het goed om goed te bedenken wat je in je badkamer wilt doen en welke faciliteiten hier aanwezig moeten zijn. Een aantal factoren zijn aan de voorzijde erg belangrijk en dat zijn voornamelijk de afmetingen van de beschikbare ruimte en het aantal mensen met wie je deze oppervlakte gaat delen.

Daarna maak je voor je zelf een lijstje met dingen die je graag in de badkamer doet en welke faciliteiten je hiervoor nodig hebt.

  • Houd je ervan om (lang) in bad zitten of wil je liever kort douchen? je kunt hierin ook voor het compromis gaan en beiden combineren tot een douche-installatie boven het bad.
  • Wil je echt een beleving in je badkamer; zoals bijvoorbeeld de aanwezigheid van een (infrarood) sauna, bubbelbad, zwembad, stoomcabine of uitgebreide douchecabine met jetstralen?
  • Wil je alle verschillende onderdelen in de badkamer zelf of zijn er zaken die ergens anders geplaceerd kunnen worden (zoals bijvoorbeeld een wasmachine/ droger of een handdoekenkast en dergelijke).

Kosten

Dan volgt het minder leuke, maar niettemin meest belangrijke aspect: bepaal wat de kosten mogen zijn en maak een financieel plaatje. Met dit overzicht en je prioriteitenlijst aangaande bovenstaande punten, kun je voor jezelf een mooie nieuwe badkamer uit gaan kiezen. Je kunt hierbij ook gebruik maken van de adviseurs van de verschillende aanbieders. Zij kunnen op basis van hun expertise goed adviseren welke keuzes handig zijn (en welke minder…).

Keuzes

Wanneer je hierboven de keuzes hebt gemaakt, kun je op zoek naar de ideale producten die voldoen aan jouw wensen.

Een goed begin is het uitkiezen van een douchecabine. De mogelijkheden die je hierin hebt zijn als onder andere als volgt:

  • Wil je een inloop douche of juist een gesloten cabine.
  • Wil je een douchebak of een douchegoot?
  • Welke vorm heeft je voorkeur of is geschikt (Hoekdouche of andere vorm).

Om een goed idee te krijgen waar je voor kiest en wat de mogelijkheden zijn voor een douchecabine, kun je een kijkje nemen op tegeldepot.nl

Inloopdouche of gesloten cabine

Een inloopdouche is een douchewand die los geplaatst wordt op de muur van een ruimte, waarbij er dus 1 kant open is (zodat je er gemakkelijk in kunt lopen).

Met een inloopdouche kun je vaak zelf bepalen hoe groot de doucheruimte gaat worden, maar ook in cabines zijn er meerdere afmetingen mogelijk. Om hier een gedegen keuze te maken, kun je afgaan op je smaak maar soms is er technisch of financieel een voorkeur in verband met de aanleg: zie hiervoor ook het kopje douchegoot.

Een douchecabine is een gesloten ruimte waardoor er ook geen druppels in de badkamer terecht komen. Dit is met name ideaal wanneer je deze plaatst in een ruimte zonder tegels of wanneer de douchecabine als los element in een ruimte geplaatst moet worden. Een douchecabine is ook te voorzien van allerlei technische snufjes zoals een zonnedouche/ massagestralen/ ingebouwde stoeltjes enzovoort.

Douchebak of douchegoot

Een gootsysteem is helemaal van deze tijd en past goed in de moderne badkamer. Helaas is dit niet in iedere vloer mogelijk. Een cabine of hogergeplaatste douchebak is ideaal voor oudere huizen die nog voorzien zijn van rieten/ oude plafonds die nog geëgaliseerd dienen te worden. Een douchebak is dan een minder prijzige en mooie oplossing.

Douche vorm

Wanneer je de douche in de hoek van de ruimte wil, kun je kiezen voor halfronde deuren of juist voor een vierkante combinatie waarbij de deuren haaks op elkaar staan. Op het internet zijn duidelijke foto’s en overzichten te zien waaruit je een keuze kunt maken.

Merken

Nadat je uit alle bovenstaande mogelijkheden jouw keuzes hebt gemaakt kun je, eventueel samen met een adviseur/ verkoper, gaan kijken naar de diverse merken die aangeboden. Hier komt je eigen financiële beraming nu goed van pas zodat je afwegingen kunt maken en kunt aanschaffen wat bij je past (en wat je kunt betalen).

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden