Grafisch tuin ontwerpen

Wanneer u een nieuw huis heeft gekocht zult u vaak een nieuwe tuin gaan aanleggen of de bestaande tuin gaan herontwerpen. Voor dat u begint met het maken van uw tuin kunt u eerst met diverse grafische ontwerp programma's een origineel eigen ontwerp maken. Er zijn verschillende grafische programma's beschikbaar waar u gratis mee kunt werken. Enkele van deze zullen hieronder besproken worden.

1. Woningplan (enkel Internet Explorer)

Met het woningplan kunt u niet alleen ontwerpen van uw huis maken maar ook van de tuin. Het programma is leuk, werkt op zich goed en ziet er redelijk uit. Wat jammer is dat je erg snel gelimiteerd bent tot de objecten die aanwezig zijn, ondanks dat er ruim 7.000 objecten beschikbaar zijn. Volgens de eigen site hebben ze inmiddels meer dan 750 duizend gebruikers, of dit waar is kunnen wij helaas niet controleren maar het is zeker een bezoekje waard.

Ga naar: WoningPlan.

2. In2Lifestyle

In2Lifestyle komt met een complete 3D software. Dit programma is iets geavanceerder waardoor er een stuk meer mogelijk is met uw eigen tuinontwerp. Voordat u gebruik kunt maken van de software is een gratis aanmelding vereist. Helaas werkt de software op het moment van schrijven enkel in Internet Explorer. Het is dus niet mogelijk met de Chrome, FireFox of Safari de software te gebruiken.

Ga naar de website van In2Lifestyle voor dit gratis programma: 3dontwerpenonline.nl

Voorbeeld 1:

3. Virtual Garden

Weer een ander grafisch tuin ontwerp programma is het programma Virtual Garden. Deze software is wederom gratis te downloaden en stelt je in staat eenvoudig en snel een idee te krijgen van hoe je tuin er later uit gaat zien. Ga naar de website van Computer Idee om deze software direct gratis te kunnen downloaden: ComputerIdee.nl

Download Virtual Garden

Ontwerp Tips

Bij het ontwerpen van uw tuin kunt u rekening houden met de volgende tips. Wanneer u een kleine tuin heeft kunt u ruimte en diepte creëren door de paden te laten kronkelen in plaats van dat deze recht lopen. Een andere truc om ruimte te besparen in uw tuin is het gebruik van schuttingen als afscheiding in plaats van beplanting. Schuttingen nemen veel minder ruimte in dan planten of een heg wat u dus ruimte oplevert!

Bekijk voor meer tips de volgende websites:

BBC: Op de website van de BBC - Design Your Garden vind je nog een heleboel tips en informatie die goed van pas kan komen bij het ontwerpen van uw eigen tuin. De website geeft niet alleen suggesties voor diverse stijlen in de tuin, soorten planten enzovoort. Ook staan er leuke interviews op met professionele tuin ontwerpers die tips en adviezen geven.

JAAP.nl: Ook de huizen website JAAP.nl houdt zich naaste huizen verkopen bezig met tuinieren. JAAP.nl geeft tegenwoordig tips en adviezen voor in de tuin. Op de sub pagina tuin ontwerpen zijn diverse leuke tips en links te vinden voor het ontwerpen van een nieuwe tuin.

Startpagina: Voor overige links zijn er veel leuke pagina's te vinden op tuin.startpagina.nl. Veel succes met uw tuin ontwerp!