Poster afdrukken met behulp van picasa

Inleiding

Om een poster af te drukken hoef je niet per se naar de fotospeciaalzaak. Met behulp van het programma Picasa van google kun je makkelijk zelf een poster uitprinten met je gewone huis- tuin- en keuken printer. In het volgende stappenplan leer je hoe je een poster kunt uitprinten met je A4 printer met behulp van het Google programma Picasa. De losse delen van de poster kun je aan elkaar plakken en bijvoorbeeld inlijsten.

Je kunt de poster gebruiken om je huis te decoreren, als rollup banners, als flyers drukken of als hulp om een muurschildering te maken (hoe je dit doet, lees je in een ander artikel van mij: 'Zelf een muurschildering maken"), natuurlijk zijn er nog talloze andere mogelijkheden, gebruik uw fantasie!

Stappen

Stap 1:

Om te beginnen heb je de gratis te downloaden software nodig die door het klikken op de volgende link te vinden is: picasa.google.nl

Installeer het programma volgens de aanwijzingen op je harde schijf en open het programma.

Stap 2:

Je kunt een afbeelding openen door linksboven op bestand te klikken en vervolgens op Bestand aan Picasa toevoegen... Je kunt hiervoor een eigen foto kiezen, maar ook op internet zoeken naar een afbeelding.

Je kunt een afbeelding van het internet gebruiken door bijvoorbeeld te zoeken via Google afbeeldingen. Als je de juiste afbeelding heb gevonden (let hierbij op dat de afbeelding een hoge resulutie heeft). Door met je rechter muisknop te klikken op de afbeelding en vervolgens te kiezen voor Opslaan als... kun je de afbeelding opslaan op je harde schijf. Om hem te openen in Picasa kun je dezelfde methode gebruiken als hierboven staat omschreven.

Stap 3:

Als de afbeelding geopend hebt, klik je bovenin op Maken en vervolgens op Poster maken... Er komt een venstertje tevoorschijn waarin je het formaat van de poster kunt kiezen. Met een aantal keuze mogelijkheden;

  • Posterformaat
  • Papierformaat
  • Overlappen

Kies bij papierformaat (het tweede drop down menuutje) voor 20x25, dit is iets kleiner dan een A4 formaat.

Bij posterformaat, in het eerste drop down menuutje, kun je bepalen hoe groot je poster wordt. Kies je voor 200% dan wordt je poster zo groot als 4 A4tjes, kies je voor 300% dan wordt de poster 9 A4tjes, bij 400% 16 A4tjes enz enz.

Het is verstanding om de tegels elkaar te laten overlappen, omdat zo het risico wordt voorkomen dat je na het printen stukjes uit de poster mist. Klik vervolgens op OK en Picasa zal je afbeelding in stukken hakken en elk deel afzonderlijk opslaan op je harde schijf. (in dezelfde map als waar de afbeelding opgeslagen is)

Stap 4:

Je poster is nu klaar om geprint te worden. Print alle afzonderlijke delen en knip of snijd de raden bij waar dit nodig is. Voor een mooi resultaat kun je de poster inlijsten in een grote lijst, ook leuk is het om alle delen afzonderlijk in te lijsten voor een apart effect. Ik hoop dat deze handleiding voldoende inforatie heeft geboden voor het maken van een poster met behulp van dit programma.

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden