De mogelijkheden van salesforce.com SFDC

Inleiding

Salesforce.com, kortweg SFDC, is een echte customer relationship management (CRM CRM: Customer Relationship Management ) tool. Deze CRM werkt volgens het Cloud Computing [http://www.leerwiki.nl/Wat_is_cloud_computing] principe. In het kort komt het erop neer dat je slechts een web browser met internet toegang nodig hebt om de applicaties, en in dit geval SFDC, te gebruiken.

SFDC biedt de mogelijkheid om binnen de organisatie op een transparante manier de klant op een effectieve manier te benaderen binnen de verkoop en ondersteuning.

De modules besproken

SFDC heeft enkele modulen: Sales Cloud, Service Cloud, Chatter Collaboration Tool en force.com. Dankzij de modulen, of een combinatie van de modulen, is het mogelijk om volledige transparantie te verschaffen aan de hele organisatie. Het is dan mogelijk de contacten met de klant van verschillende in een oogopslag te zien.

De modulen die salesforce biedt worden hieronder in het kort uiteengezet.

Sales Cloud

Met de Sales Cloud biedt SFDC één locatie voor de sales afdeling, marketing afdeling maar ook staf leden en het management om alle informatie over Sales in te zien. Deze informatie heeft betrekking om reeds gesloten deals bij klanten, lopende deals maar ook opportunities bij klanten. Daarnaast is het ook mogelijk om gerichte marketing campagnes te voeren met een paar muisklikken.

Service Cloud

Met de Service Cloud biedt SFDC de mogelijkheid om dienstverlening aan de klant via een modern platform te dienen. Het is mogelijk om de klant via een online knowledgebase (kennisbank) zichzelf te laten helpen. Daarnaast biedt de Service Cloud de mogelijkheid tot volledige integratie met social media, email en telefoon. Dit betekent dat klanten en agenten altijd op de hoogte zijn van de informatie die voor hen van belang is en dit kan zelfs realtime plaatsvinden zowel binnen als buiten de klant contact center.

Chatter Collaboration Tool

Met deze tool is het mogelijk om met collega's onderling te communiceren en samen te werken. Deze tool genereert ook notificaties; bijvoorbeeld indien er een update is van een profiel van een collega of wijzigingen binnen een project, kortom gegevens die voor u belangrijk zijn.

Force.com

Met het Force.com platform is het mogelijk om applicaties oftewel add-ons te bouwen voor salesforce.com. Deze applicaties werken volgens het cloud principe en zijn dus, net als de hoofdapplicaties binnen SFDC, platform onafhankelijk. Dit wil zeggen dat het niet uitmaakt welk besturingssysteem op de computer draait als er maar een web browser en internet toegang beschikbaar is. Daarnaast biedt salesforce.com een online app markets speciaal voor de salesforce.com tool. Indien gewenst zijn er diverse door salesforce.com geauthoriseerde bedrijven om te begeleiden in het schrijven en testen van apps.

Tot slot

SFDC is een degelijke CRM tool die volgens het cloud principe werkt. Het biedt een bedrijf diverse mogelijkheden om de bedrijfsvoering richting de klant efficiënt en transparant te organiseren. SFDC is zeer flexibel in te richting in de breedste zin des woords: uitgebreide toegang- en rechten beheer, uitgebreide rapportage mogelijkheden, activiteiten geschiedenis op klant of product tot het actief benaderen van klanten en agenten voor de nieuwste informatie of opportunities. De geauthoriseerde bedrijven hebben een brede en deskundige ervaring in het uitrollen van deze tool binnen uw organisatie.