Overzicht en reviews van de beste foundations

Reviews van de beste foundations

Voor veel vrouwen blijft het een groot speurwerk om dé perfecte foundation te vinden. De meeste foundations hebben namelijk wel één of meer van de volgende nadelen:

  • De foundation geeft af
  • De foundation verstopt de huid
  • De foundation blijft niet lang zitten
  • De foundation is erg zichtbaar
  • De foundation wordt vlekkerig
  • De foundation smeert niet mooi uit
  • De foundation camoufleert niet voldoende

Daarom kun je hieronder een overzicht en reviews vinden van perfecte foundations die allemaal de volgende eigenschappen hebben:

  • De foundations smeren mooi uit
  • De huid ziet er perfect egaal uit na gebruik van onderstaande foundations
  • De foundations bevatten voedende en verzorgende ingrediënten
  • De foundations verstoppen de huid niet
  • De foundations geven niet af
  • De foundations blijven lang zitten
  • De foundations worden niet vlekkerig
  • De foundations camoufleren oneffenheden
  • Je ziet de foundations bijna niet zitten

Clarins True Radiance foundation

Informatie over de Clarins True Radiance Foundation

De Clarins True Radiance Foundation (light reflecting, oil-free versie) is een lichtreflecterende, olievrije foundation van het luxe Franse merk Clarins. De foundation zit in een pompflesje en er zit 30 ml foundation in. Het 'geheim' van deze foundation zit hem vooral in zijn lichtreflecterende eigenschappen. Doordat de foundation het licht reflecteert, ziet de huid er stralend en helder uit. De foundation is dus heel geschikt voor vrouwen die een doffe of vermoeide huid hebben. De foundation is beschikbaar in 21 tinten en kost rond de €33,-. De foundation is verkrijgbaarbaar bij zowel drogisterijen als luxe parfumeriezaken.

Review Clarins True Radiance foundation

De Clarins True Radiance foundation trok mijn aandacht vanwege het mooie luxe flesje. Bovendien ben ik altijd al dik tevreden geweest over de kwaliteit van de cosmetica van het merk Clarins dus deze foundation leek mij het proberen zeker waard. Wat me direct opviel aan de foundation, is de luxe geur. Maar het belangrijkste is natuurlijk hoe de foundation er uitziet als je hem hebt aangebracht. Ook op dit punt scoort de foundation erg goed bij mij. De foundation smeert net zo gemakkelijk uit als een crème en je ziet hem niet zitten nadat je hem hebt aangebracht. Maar hij vervaagt de oneffenheden wel maximaal waardoor je huid er veel mooier uitziet. De huid voelt verder heerlijk zacht, licht en verzorgd aan en de foundation blijft de hele dag goed zitten. En wat ik écht prettig vind aan de foundation, is dat hij voor ieder huidtype geschikt is. Ik heb een gemengde huid en de droge delen voelen de hele dag zacht en verzorgd aan terwijl de T-zone de hele dag mat blijft! Normaal gesproken gebruik ik ook nog poeder maar bij deze foundation van Clarins is dat niet eens nodig. Als ik hem dagelijks gebruik, doe ik ongeveer vier maanden over een flesje.

Chanel Vitalumière Aqua foundation

Informatie over de Chanel Vitalumière Aqua foundation

De Chanel Vitalumière Aqua foundation is één van de favoriete foundations van veel visagisten en bevat SPF 15. De foundation is waterig zoals de naam al sterk doet vermoeden. Het is een lichte en luchtige foundation die in witte, gele en roze ondertonen verkrijgbaar is. De foundation bevat 30 ml en kost ongeveer €40,-. Hij is verkrijgbaar bij luxe parfumeriezaken.

Review Chanel Vitalumière Aqua foundation

Ik was benieuwd naar deze foundation omdat ik een lichte huid met een roze ondertoon heb en ik vond het fijn dat er eindelijk een foundation op de markt was die speciaal rekening houdt met de ondertoon van je huid. De foundation zit in een mooi klassiek flesje en heeft een erg waterige structuur, waardoor je er maar weinig van nodig hebt. Wat me opviel is dat de foundation erg luchtig is en na een paar seconden voel je hem al niet meer zitten. Ondanks dat de foundation zo luchtig is, verbergt hij oneffenheden goed en maakt hij de huid mooi egaal. Hij blijft ook de hele dag zitten en met name op foto's ziet de huid er opvallend mooi uit als je deze foundation gebruikt. En waar ik helemaal blij mee ben, is dat de foundation ook nog eens SPF 15 bevat! Hierdoor hoef je niet meer perse een dagcrème met uv-bescherming te gebruiken.

Maybelline dream satin liquid foundation

Informatie over de Maybelline dream satin liquid foundation

De Maybelline dream satin liquid foundation is een lichte foundation die “net zo licht als een mousse” is en verder ook dekkend is. De foundation belooft een vlekkeloze, zachte en subtiel lichtgevende huid. De foundation zit in een pompflesje van 30 ml en is beschikbaar in 5 kleuren. Hij kost ongeveer €13,-. Deze foundation is verkrijgbaar bij veel drogisterijen.

Review Maybelline dream satin liquid foundation

Deze typisch 'Maybelline-achtige' foundation had ik puur uit nieuwsgierigheid gekocht. Ik vond het flesje en de beschrijving interessant en was benieuwd naar het resultaat. Wat me meteen al beviel was de neutrale geur en de fijne textuur van de foundation. Wanneer je hem aanbrengt, merk je dat hij dekkend en luchtig tegelijk is. Hij bedekt dus wel de oneffenheden maar hij voelt vrij licht aan op de huid. Omdat het een dekkende foundation is zie je wel direct dat je foundation op hebt, maar niet op een storende manier. In vergelijking met de bovenste twee foundations, vind ik dat deze foundation minder lang blijft zitten (maar alsnog twee dagdelen). Verder moet je om de paar uur wel bijpoederen als je een gemengde of vette huid hebt. Ik gok dat je zeker vier à vijf maanden met deze foundation kan doen als je hem dagelijks gebruikt. Binnen deze prijsklasse is het absoluut de beste foundation die ik tot nu toe heb getest.

Tot slot

Laat je van tevoren goed informeren voordat je een foundation aanschaft. Het is wel vaak zo dat foundations van luxe merken goed zijn voor de huid, er mooi uitzien en de huid egaal maken. Maar uit ervaring weet ik dat dit niet altijd zo is omdat sommige foundations de huid er bijvoorbeeld erg vettig of juist te dof uit laten zien. Wanneer je je van tevoren laat informeren bij een drogisterij, parfumerie of visagist kan je dus een miskoop voorkomen.

Lees ook

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden