Waarom goede voornemens meestal falen

Goede voornemens van het nieuwe jaar

Waarom falen zoveel mensen bij de goede voornemens van het nieuwe jaar? Jaar na jaar verbreekt 92% van hen die ze maken hun voornemen. Dit betekent dat slechts 8% slaagt. Vraag iemand waarom, en je zult waarschijnlijk een miljoen excuses horen: Ik kreeg een nieuwe baan en had geen tijd, Ik ging op vakantie en kon niet terug naar mijn routine. Slecht weer dwong me om een pauze te nemen ... en de lijst gaat maar door. In werkelijkheid komt dit type storing echter meestal uit een paar redenen. Ben je klaar om één van de 8% te worden die dit jaar succesvol is? Van nu af aan zijn hier de dingen die je moet vermijden.

Voornemens

Wie neemt voornemens nog echt serieus? Meestal volstaat het woord alleen al om ons te laten lachen. Het is een bijnaam voor een doel op korte termijn, diep van binnen weten we dat we eerder dan later zullen opgeven. Als de term al zo'n slechte reputatie heeft, laten we dat dan doen. Verwijs naar je voornemens als een doel dit jaar en je bent al geslaagd voor de eerste stap.

Volg de massa niet

Mensen geven vaak op omdat ze het niet erg genoeg willen. Het is altijd hetzelfde als elk jaar: afvallen, stoppen met roken, geld besparen, gezonder eten. Kies niet gewoon één van deze standaard voornemens omdat iedereen dat wel doet. Je doel moet specifiek en persoonlijk voor je zijn. Het moet meetbaar zijn - een doelstelling die je kunt opsplitsen in fasen. Maar bovenal moet je doel je inspireren, machtigen en vooral afschrikken.

Probeer niet alles tegelijk te veranderen

Maak niet de fout jezelf te veel te verdelen over vele voornemens. Realistisch gezien hebben de meesten niet de tijd of het mentale vermogen om tegelijkertijd aan meerdere doelen te werken. Het is ook geen efficiënte of effectieve manier om vooruit te komen. Begrijp mij niet verkeerd, het is oke om veel doelen voor het jaar te hebben, maar als het erop aan komt om eraan te werken, is de meest efficiënte manier om 100% van je aandacht te richten op het bereiken van het ene doel voordat je aan het volgende begint. Als het nieuwe gewoonten zijn die je probeert te vormen, raad ik je aan om je gedurende ten minste twee weken op één gewoonte te concentreren.

Stoppen voordat er 21 dagen over zijn

Ze zeggen dat het 21 dagen kost om een gewoonte te vormen. Sommigen kunnen dit afdoen als een mythe. We zeggen dat het geen kwaad kan om het eens te proberen! Beloof jezelf dat je niet zult stoppen voordat de 21 dagen voorbij zijn. Tegen die tijd is er een grote kans dat de gedachte om op te geven slechter zal zijn dan de beslissing om door te gaan.

De focus ligt op lichamelijke resultaten alleen

Dag 1: geen resultaten. Dag 2: geen resultaten. Dag 3: nog steeds geen resultaten. Dag 4: Ik stop. Dit is meestal hoe het verhaal gaat. In plaats van je succes te meten aan het aantal kilo's of kledingmaten dat je bent kwijtgeraakt, let dan op de kleine dingen die je anders doet zonder je te realiseren. Bijvoorbeeld: de trap nemen in plaats van de lift, koffie drinken zonder suiker of ervoor kiezen om op een zaterdagavond te koken, in plaats van een afhaalmaaltijd te bestellen. Deze kleine gewoontes resulteren in grote veranderingen. Beter nog, bedenk eens hoe anders je je voelt. Heb je betere beslissingen genomen? Meer kalmte? Zelfzekerder? Meer gedreven en minder onverschrokken? Resultaten zijn niet altijd visueel, dus baseer je succes niet alleen op wat je ziet.

Je verwacht verandering maar er verandert niks

Onze omgeving triggert meestal onze onbedwingbare trek. Zo is zelfs de geur of het zicht van een croissant of pizza genoeg om ons goesting te doen krijgen. Vanaf deze dag, ontdoe je van alle slechte invloeden om je heen. Als het ongezonde snacks zijn, geef ze dan weg. Richt je koelkast opnieuw in met alleen schone, verse ingrediënten. Zoek een trainingspartner op het werk of een vriend die van sporten houdt en maak ze de favoriet op je snelkiesnummer. Verander je desktop screensaver in iets dat je motiveert, vermijd de bakkers tijdens de lunch en gooi al die afhaalmenu's eruit. Omring jezelf met je doel en het zal veel gemakkelijker zijn om gefocust te blijven.

Tot slot Geen excuses en uitstel gedrag

Als je niet elk jaar dezelfde doelen wilt stellen, stop dan met excuses en uitstelgedrag. Let op deze fouten. Onthoud hen. Vermijd ze. Stel een echt zinvol doel in, één die je leven zal veranderen en breng de volgende 365 dagen door met het werken aan je doel.

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden