Waar kun je goedkope lege cd's en dvd's kopen

Inleiding

Lege CD's en DVDs komen altijd wel van pas. Op een lege CD of DVD kan je zelf muziek of films branden. Er zijn tal van mogelijkheden te bedenken waarom je een lege CD of DVD nodig hebt. Misschien wil je je eigen CD's en DVD's wel mooi houden en brand je ze daarom over. Ook kan het zijn dat je eigen materiaal op CD of DVD wilt hebben. Wanneer je op zoek gaat naar lege CD's en DVD's, dan zal je zien dat hier veel prijsverschil inzit. Wanneer je vaak muziek of films wilt branden, dan kan het lonen om rond te kijken. Je kan veel geld te besparen door te kiezen voor de goedkoopste lege CD's en DVD's. Waar kun je goedkope lege CD's en DVD's kopen?

Tips voor het kopen van lege CD's en DVD's

Lege cd's en dvd's

Er zit aardig wat prijsverschil tussen de verschillende lege CD's en DVD's. Allereerst is de beschikbare ruimte op de CD belangrijk. 700 MB is gemiddeld, dit staat gelijk aan tachtig minuten speelplezier. Maar je hebt ook lege CD's van 800 en 900 MB. Hierop kan je meer muziek kwijt, maar ze zijn ook duurder.

Bij een lege DVD is 4,7 GB gemiddeld, dit staat gelijk aan 120 minuten speelplezier. Heb je hier niet genoeg aan? Dan heb je ook de mogelijkheid om een lege DVD van 8,5 GB te kopen. Deze zijn echter wel een flink stuk duurder.

Voor de meeste muziek en filmbestanden is een gewone lege CD of DVD genoeg. Het is zonde om veel geld uit te geven aan een lege CD of DVD met meer ruimte, terwijl je deze ruimte toch niet benut.

Lege CD's en DVD's via internet kopen

Het is vaak goedkoper om lege CD's en DVD's via internet te kopen dan in de winkel. Veel internetshops hebben interessante aanbiedingen. Je hebt veel verschillende merken, maar in principe maakt dit voor de kwaliteit niet veel uit. Webshops proberen naar kwaliteit te streven, omdat slechte kwaliteit, slechte reclame is. Wanneer je via internet lege CD's of DVD's wilt bestellen, is het wel aan te raden om naar de verzendkosten te kijken. Sommige sites rekenen rond de vijf euro verzendkosten. Op die manier worden je lege CD's en DVD's nog duur!

Groot aantal CD's en DVD's bestellen

Je kan lege CD's en DVD's in verschillende aantallen kopen, denk bijvoorbeeld aan 10, 25, 50 of 100. In verhouding zijn tien lege CD's of DVD's duurder dan wanneer je er gelijk 100 tegelijk koopt. Wanneer je regelmatig CD's of DVD's brandt, dan kan je het beste gelijk een spindel bestellen. Honderd lege CD's en DVD's klinkt misschien veel, maar je zal zien dat ze zo op zijn. Vind je het echt teveel? Kijk dan of je samen met iemand in je omgeving een spindel kan kopen.

Waar kan je goedkope lege CD's en DVD's kopen?

Na verschillende sites en winkels te hebben vergeleken is er eigenlijk maar één site waar je echt goedkoop lege CD's en DVD's kan kopen. Dit scheelt soms meer dan de helft vergeleken bij andere sites en winkels! De goedkoopste site om lege CD's en DVD's te kopen is BigDennis.com

Winkel Aantal stuks Prijs in euro's
BigDennis.com 100 CD's 17,99
BigDennis.com 100 DVD's 21,99

Dit zijn de prijzen van de goedkoopste lege CD's en DVD's. Wanneer je lege CD's en DVD's van een bepaald merk wilt, dan betaal je meer. Ook ga je meer betalen als je kiest voor een kleiner aantal CD's of DVD's.

Conclusie

Lege CD's en DVD's komen altijd wel van pas, al mag je ze natuurlijk nooit gebruiken voor illegale praktijken. Je kan veel geld besparen door te kiezen voor de goedkoopste lege CD's en DVD's. De prijs wordt onder andere bepaald door de beschikbare ruimte en het merk. Ook het aantal lege CD's en DVD's die je wilt bestellen speelt mee. De goedkoopste site om lege CD's en DVD's te kopen is BigDennis.com. Vergeleken met andere sites en winkels is BigDennis.com echt heel voordelig!