Hoe kies je het abonnement wat bij je past

Inleiding

104px


Bijna iedereen heeft tegenwoordig een mobiele telefoon. De kosten van de telefoonrekeningen kunnen erg verschillend zijn. Het komt voor dat je de ene maand veel meer betaald voor je telefoonrekening dan de andere maand. Veel mensen hebben een telefoon abonnement afgesloten zonder zich echt goed te informeren. Ook komt het vaak voor dat je voor een bepaald bedrag een telefoon abonnement hebt en dat je toch iedere maand een stuk duurder uit komt. Hier wat tips om het telefoon abonnement te kiezen wat het best bij je past en waar je allemaal op moet letten.


Belminuten

Wanneer je een telefoon abonnement gaat afsluiten is het goed om na te gaan hoeveel je eigenlijk per maand belt. Bij de meeste telefoon abonnementen krijg je een X aantal belminuten. Deze belminuten horen bij je abonnementsbundel. Je belminuten zijn in verhouding voordelig. Wanneer je meer belt en dus boven je bundel uitkomt, ga je meer betalen per minuut. Het is daarom slim om een telefoon abonnement te nemen wat bij je belgedrag past. Bel je gemiddeld ongeveer 3 uur per maand, dan zijn dat 180 belminuten. Als je dan een abonnement hebt voor 120 belminuten, betaal je over de overige 60 belminuten een hoger bedrag.

Er zijn verschillende telefoon abonnementen. Bij sommige kan je kiezen uit een telefoon en heb je ieder jaar bij het verlengen van je telefoon abonnement keuze uit een nieuwe telefoon. Houd je ervan om het nieuwste van het nieuwste te hebben, dan is een abonnement waarbij je de keuze hebt uit telefoons een slimme keuze. Wanneer je tevreden bent met je telefoon en je niet ieder jaar een nieuwe telefoon wilt, dan kan je beter overstappen op simonly. Met een simonly abonnement bel je voordeliger dan met een normaal telefoon abonnement.


Contract verlengen

Veel mensen met een mobiele telefoon laten hun abonnement makkelijk verlengen. Ze nemen niet de tijd en de moeite om zich er in te verdiepen. Terwijl overstappen op een nieuw telefoon abonnement vaak erg voordelig kan zijn. Alle providers willen graag nieuwe klanten en proberen met goede aanbiedingen klanten te lokken. Je kan in de gaten houden wanneer je contract afloopt en dan op zoek gaan naar een nieuw telefoon abonnement dat wellicht veel goedkoper is. Veel providers smeren je het liefst een telefoon abonnement met een tweejarig contract aan. Het lijkt dan net of je heel veel korting krijgt, maar dit is vaak niet zo. Je kan beter een telefoon abonnement met een jaarcontract nemen en dan na dat jaar weer verder kijken naar een nieuwe actie.


Wat doe je nog meer met je mobiel?

Met een telefoon kan je meer doen dan alleen maar bellen. Je kan smsen en vaak zit er zelfs internet op. Ga bij jezelf na hoe belangrijk je smsen en internet op je telefoon vindt. Bij verschillende telefoon abonnementen kan je voordeel bundels voor sms en internet kopen. Dit werkt hetzelfde als belminuten. Je koopt voor een bepaald bedrag een aantal smsjes in. Deze zijn dan een stuk voordeliger. Sms je meer, dan betaal je weer het gewone tarief van je abonnement. Sluit dus een telefoon abonnement af wat precies aan jouw wensen voldoet en je telefoonrekening zal een stuk lager zijn.


Conclusie

Er zijn veel verschillende telefoon abonnementen, in principe kan je je telefoon abonnement zo duur maken als jezelf wilt. Een telefoonabonnement is helemaal persoonlijk, je kan zelf het beste inschatten welk telefoonabonnement het beste bij je past. Door op bovenstaande punten te letten kan je veel geld besparen op je abonnement. Het is zonde om onnodig veel geld uit te geven aan je telefoon abonnement!


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden