Airconditioning kopen: waar let ik op

Goede airconditioning en goede ventilatie

De vraag naar airconditioning is de laatste twee jaar behoorlijk gestegen. Vooral de airconditionings van goede kwaliteit doen het goed en vertonen een sterk stijgende verkoop. Een goede ventilatie in huis komt namelijk steeds minder voor. Nieuwbouwwoningen worden gebouwd volgens isolatienormen en dit betekent dat een nieuwbouwhuis vaak té goed geïsoleerd is. De goede isolatie staat een goede ventilatie in de weg.

Fluisterstille airconditioning

De snelle oplossing voor wat frisse lucht kennen we allemaal: de mobiele airconditioning. Makkelijk om gauw even te plakken bij hogere temperaturen. Comfort biedt deze airconditioning niet. Deze airconditioning maakt geluid en verplaatst de luchtstroom.

Airconditioning van goede kwaliteit

Airconditioning van goede kwaliteit betekent:

  • duurzaamheid
  • minder energieverbruik
  • geen geluidsoverlast; is stil

Splitairconditioner en multisplitairconditioner

Een splitairconditionair is van goede kwaliteit. Een eel van de airco bevindt zich binnen en een deel bevindt zich aan de buitenkant van het huis.

Een multisplitairconditionair heeft een deel van de airco buiten en meerdere delen binnenshuis. Verschillende vertrekken in de woning worden zodoende gekoeld.

Zowel de split airconditionair als de multisplit airconditionair zijn populair en beschikken over goede kwaliteit (duurzaam, fluisterstil en zuinig) en comfort.

Airconditioning laten installeren

Als je een airconditioning van goede kwaliteit aanschaft, moet je niet besparen op de installatiekosten. Een goede airconditioning vraagt om een goede installateur. Een goede installateur, vakbekwaam en geschikt om kwaliteitsairconditioning te installeren is een STEK installateur. Geen overbodige luxe, omdat niet professionele installatie gevaar oplevert en schadelijk is voor het milieu.

Links

Meer over airconditioning

Meer over airco installatie