Tips voor het kopen van een huistelefoon

Inleiding

Je hoort eigenlijk alleen maar berichten over mobiele telefoons met voordelige abonnementen, maar veel mensen maken ook nog steeds gebruik van hun huistelefoon. De jeugd lijkt verkleefd te zijn met zijn mobiele telefoon, maar mensen die veel thuis zitten zoals huismoeders en oudere mensen maken vooral gebruik van de huistelefoon. Ten eerste omdat deze makkelijk in gebruik is. De huistelefoon staat altijd onder stroom zodat je hem niet speciaal hoeft op te laden. Maar het grootste voordeel van een huistelefoon is misschien wel dat het een stuk goedkoper is dan mobiel bellen. Vooral tussen huisnummer en huisnummer betaal je weinig. Bij sommige aanbieders kan je zelf s'avonds en in het weekend gratis bellen naar andere huisnummers. Eens in de zoveel tijd is het tijd voor een nieuwe huistelefoon. Waar moet je opletten als je een huistelefoon wilt kopen?

Voordelen huistelefoon ten opzichte van de mobiele telefoon

De huistelefoon van nu kan je niet meer vergelijken met de huistelefoon van vroeger. Zo begint de huistelefoon steeds meer op een mobiele telefoon te lijken. De meeste huistelefoons zijn draadloos, daardoor kan je overal in huis bellen. Ook zitten er vaak extra functies op de huistelefoon, zoals smsen. De luxere huistelefoons kunnen zelfs uitgerust zijn met een antwoordapparaat en de mogelijkheid om handsfree te bellen. Een huistelefoon heeft een paar voordelen ten opzichte van een mobiele telefoon.

  • Het bellen is vaak goedkoper
  • Je bereik is beter
  • Het geluid is beter

Tips voor het kopen van een huistelefoon

Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten als je een huistelefoon wilt kopen. Je kan de huistelefoon zo duur maken als je zelf wilt. Er zijn telefoons verkrijgbaar van twintig euro, maar een luxe versie kan 200 euro kosten. Waar moet je op letten als je een huistelefoon wilt kopen?

  • Functies van de telefoon. Een simpele huistelefoon is goedkoper dan een huistelefoon met allerlei functies. Wanneer je een huistelefoon wilt kopen, dan moet je bij jezelf nagaan of je de huistelefoon puur voor het bellen wilt gebruiken of dat je graag extra functies hebt. Denk bij deze extra functies bijvoorbeeld aan een ingebouwd antwoordapparaat, mogelijkheid tot handsfree bellen, smsen, babyfoon en nummerherkenning. Belangrijk is ook om na te gaan of je telefoonnetwerk bepaalde functies wel ondersteunt.
  • Draadloos. De meeste huistelefoons zijn draadloos. Dit is wel zo handig, zo kan je bellen in huis waar je wilt. Er zijn wel een paar dingen waar je op moet letten als je een draadloze telefoon wilt. Zo is bijvoorbeeld het bereik belangrijk. Kan je alleen in huis bellen of kan je ook in je achtertuin zitten? Ook is het belangrijk om te weten hoe lang je kan bellen voordat de batterij op is. Het is vervelend als je in een telefoongesprek zit en je telefoon valt uit.
  • Meerdere telefoons. Ook niet geheel onbelangrijk is de mogelijkheid om meerdere telefoons op het hoofdtoestel aan te sluiten. Veel mensen vinden het bijvoorbeeld makkelijk om op iedere verdieping een huistelefoon te hebben. Wanneer je een huistelefoon wilt aanschaffen, dan krijg je soms het tweede toestel, ook wel handset genoemd er bij. Wanneer dit niet het geval is, let er dan op of het mogelijk is om er een handset los bij te kopen.
  • Technologie. Wanneer je een huistelefoon wilt aanschaffen, dan heb je de keuze tussen een analoog toestel of een DECT-toestel. Een DECT telefoon is de nieuwste technologie. Deze telefoons zullen minder snel storen, plus afluisteren wordt een stuk moeilijker.

Conclusie

Er komt nog heel wat bij kijken als je een nieuwe huistelefoon wilt aanschaffen. Je kan je huistelefoon helemaal naar je eigen wensen kopen. De meeste huistelefoons zijn tegenwoordig draadloos. Je kan een telefoon zo luxe maken als je zelf wilt. Met een simpele telefoon kan je alleen bellen, voor deze huistelefoon ben je niet veel geld kwijt. Maar andere huistelefoons hebben allemaal extra functies, zoals een antwoordapparaat, babyfoon of handsfree bellen. Voor een luxere huistelefoon ben je meer geld kwijt. Wanneer je een huistelefoon wilt kopen, bedenk dan van tevoren goed wat jij belangrijk vindt in een huistelefoon.