Digitale televisie van Ziggo, hoe werkt dat

Eens komt er het moment, het moment dat je het oude vertrouwde analoge coax vaarwel moet zeggen. Met pijn in je hart zal je afscheid nemen van het kabelnetwerk waar je zo jarenlang plezier van hebt gehad. Om het nu al 15 jaar bij jou thuis beschikbaar was of nog maar net een aantal jaren, het zal flink aanpassen zijn. Het beeld dat je gewend bent is veel scherper en ook het zappen zal niet meer zijn zoals het geweest was. Toch komen er weer heel veel voordelen bij kijken.

Wat is er voor nodig

Om over te schakelen van analoge ziggo naar digitale televisie is eigenlijk opvallend weinig nodig. Ten eerste moet je contact opnemen met Ziggo om te bekijken of je abonnement naar digitaal kan worden overgezet. Vervolgens kan je bij Ziggo bepalen of je de HD ontvanger van Ziggo wilt kopen of dat je er zelf 1 gaat aanschaffen.

Kies een HD ontvanger

Wanneer je zelf een HD ontvanger gaat aanschaffen heb je het voordeel dat je een geavanceerder kastje kan kopen dan je bij Ziggo zal krijgen. Dit is immers een standaard model bedoeld voor de grote massa. Wellicht vind u het belangrijk om een ontvanger te krijgen met een ingebouwde Harde schijf zodat u uw favoriete programmas kan opnemen. Of wat dacht u van terugspoelen als u even wat gemist heeft? met een ingebouwde Harde schijf is dit allemaal mogelijk.

HD ontvanger aansluiten

Wanneer u een HD ontvanger thuis hebt kan u deze aansluiten op het COAX aansluiting. Het voordeel is dat u nog altijd COAX kan blijven behouden. De HD ontvanger komt namelijk na de aansluiting. U kan nog steeds in de slaapkamer uw oude vertrouwde analoge signaal gebruiken. Als u de HD ontvanger heeft aangesloten dient u het ook aan te sluiten op uw TV. U heeft waarschijnlijk een HDMI ingang op uw TV (als u een nieuwe tv heeft). Deze kabel geeft de beste kwaliteit, kwaliteit die u nodig heeft omdat u niet voor niets digitale televisie wilt aanschaffen.

Instellen zenders HD ontvanger

Wanneer de HD ontvanger is aangesloten op de TV kan u de TV aansluiten. Schakel de TV over naar de bron, waarschijnlijk zal dat bij uw configuratie het HDMI kanaal zijn. Hier komt in het configuratie menu wat u moet doorlopen. Op een gegeven moment moet u zenders gaan zoeken. Als u zenders gaat zoeken dient u de juist -netwerk id- en ziggofrequentie in te voeren. Deze kan u opvragen bij Ziggo.nl. Vervolgens zal de HD ontvanger alle kanalen instellen die binnengehaald kunnen worden via de coax.

Smartcard

Als u denkt dat u nu al TV kan kijken dan heeft u deels gelijk. Alleen Nederland 1 zal werken. Voor de overige kanalen heeft u een smartcard nodig. Dit krijgt u niet altijd bij een HD ontvanger. Als het er niet bij zit moet u het zelf kopen. Elke electronicazaak die televisies verkoopt, verkoopt ook Ziggo smartcards. U heeft zo'n smartcard nodig om Ziggo kanalen te ontvangen. U bent er dus bijna. Eerst moet deze kaart worden aangeschaft (bijvoorbeeld bij Scheer en Foppen of Mediamarkt). -let er trouwens wel op dat u de goede smartcard aanschaft!- De oude netwerken van casema en @Home hebben verschillende smartcards nodig. Laat u adviseren bij de winkel

  • blauw kaartje is casema voor regio's als utrecht...
  • oranje is @home voor regio's als Twente.)

Smartcard instellen

Als u een smartcard heeft gekocht (kost rond de 29 euro) dan kan u deze stoppen in de opening in de HD ontvanger. Dit zal ervoor zorgen dat de error code op de TV zal verdwijnen. Belangrijk is wel dat de smartcard code wordt opgegeven bij Ziggo. Deze code is belangrijk voor de communicatie en het gereedmaken van de digitale TV. U kan deze code doorgeven per telefoon, maar u kan ook inloggen op myZiggo. Wanneer u daar de smartcard code (staat onder de streepjescode) achterlaat, zal de smartcard binnen 48 gaan functioneren en heeft u ook op de andere zenders digitale televisie van Ziggo. Wij wensen u veel succes met de installatie!