Storing Ziggo - hoe los ik het op

Inleiding

Als 2 signalen elkaar in de weg zitten onstaat er interferentie, waarbij de orginele signalen worden vervormd en nieuwe signalen ontstaan. Hierdoor zijn de signalen vaak niet meer te herkennen en gaat de informatie verloren Synonym met: Interfereren

Wat kan ik doen aan de storing op mijn digitale televisie van Ziggo?

Heeft u televisie van Ziggo? Problemen met de beeldkwaliteit? Hieronder een aantal oorzaken en oplossingen voor problemen met de beeld kwaliteit van DTV (digitale televisie).

Er zijn veel mogelijk oorzaken van verstoring op het digitale beeld. Veel mensen die over gaan van analoog naar digitaal hebben problemen met de beeldkwaliteit. In de tekst is zo weinig mogelijk vaktaal gebruikt zodat het ook voor de "leek" te begrijpen is. Onderaan het artikel staan nog even wat voorbeelden van kabels etc. voor als het niet duidelijk is in het artikel.

Hoe werkt het?

Digitale televisie werkt op analoog signaal. Bij Ziggo heb je een hoofdaansluiting/AOP (abbonee overname punt) die geplaatst is in de meterkast/kruipruimte of in de woonkamer. Deze hoofdaansluiting is vaak een witte/creme kleurige wand contact doos die geplaatst is op het punt waar de hoofdkabel van Ziggo binnen komt. De hoofd kabel is te herkennen aan zijn groene kleur, bij de oudere huizen kan deze kabel ook wit zijn. Dit binnenkomst signaal is analoog. Als u gebruik wil maken van DTV dient u een decoder/digitale ontvanger te installeren. Deze zijn te koop bij een mediamarkt/BCC of u kunt er een aanschaffen bij Ziggo zelf. Het enige verschil is dat de garantie termijn loopt via de leverancier als u deze niet bij Ziggo aanschaft. Als u wilt weten welke decoders geschikt zijn voor DTV van Ziggo, let er dan op dat de decoder een DVB-C signaal ondersteund. Alle decoders die DVB-C ondersteunen werken op het netwerk van Ziggo. Als u meer informatie wilt over de decoders (in aanschaf) van Ziggo kijk dan op de website van Ziggo zelf (www.ziggo.nl).

Binnenhuis bekabeling

Iedereen die wel eens met een klantenservice/helpdesk van Ziggo heeft gebeld over beeld problemen krijgt te horen dat het in de kabel binnenhuis kan liggen. Dit kan zeker het geval zijn, maar waarom? Er staat altijd spanning/signaal op een coax kabel. Deze kabel is dus in gebruik als u de TV uit heeft staan. Hierdoor kan er slijtage veroorzaakt worden. Nou is analoge TV hier niet erg gevoelig voor, dus als een coax kabel niet meer geheel goed werkt dan zult u hoog uit wat sneeuw in beeld ervaren.