Welke goede online kledingwinkels zijn er

Inleiding

De populariteit van internet en internetwinkels groeit nog steeds gestaag. Iedere dag verschijnen er nieuwe webshops. Ze verkopen uiteenlopende producten zoals boeken, elektronica, gadgets en sommigen verkopen zelfs eten. De webshops waar misschien wel de meeste vraag naar is, zijn shops die kleding verkopen. Ze hebben een enorme keuze en je hebt alle tijd om de kleding goed te bekijken. Logisch dus dat duizenden Nederlanders van deze websites gebruik maken. Maar met al die keuze, hoe weet je dan welke winkels wel en niet goed zijn? Daarvoor is dit artikel!

Goede en betrouwbare webshops

Hoe definieer je of een webwinkel goed en/of betrouwbaar is? Een moeilijke vraag. Wanneer je de minste risico wilt lopen op problemen met je producten, betaling of verzending, is het verstandig om te kopen bij de grote(re) webwinkels. Deze winkels zijn zo groot geworden doordat ze door een hoop mensen goed gevonden worden en betrouwbaar zijn, anders werd er niet bij ze gekocht. Met de grote webwinkels is vaak ook een goede communicatie mogelijk. Ze hebben vaak een eigen emailadres en telefoonnummer dat tijdens kantooruren goed te bereiken is. Hieronder staan een aantal grote(re) webwinkels waar je goede kleding (in het overgrote deel van de gevallen) zonder problemen kunt kopen.

Bonprix

Bonprix is één van de oudere webshops. Het werd al in 1986 opgericht en heeft sinds toen een enorme groei doorgemaakt. Inmiddels werken ruim 2.000 mensen bij het bedrijf en wordt er een jaarlijkse omzet van zo’n 1,1 miljard euro gemaakt. Bonprix is een dochterbedrijf van de Otto Groep, die ook de webwinkel Otto bezit.

Bonprix is een goed betaalbare webwinkel. Zo zijn drie boxershorts voor mannen te koop voor 10 euro en liggen de prijzen van veel broeken rond slechts 20 euro. Dus ook met de verzendkosten erbij blijft uw totaalbedrag relatief laag.

Nelly

Een andere grote webshop is het van oorsprong Zweedse bedrijf Nelly. Deze winkel is vooral op vrouwen en vrouwenmode gericht, maar biedt ook een grote hoeveelheid mannenkleding aan. Nelly stond in 2010 in de Internetworld Top 100. Dit is een lijst van de 100 beste Zweedse websites. Deze lijst wordt beschouwd als de meest gerespecteerde ranglijst van websites in Zweden. Bovendien was Nelly in 2011 de internetwinkel van het jaar en kan mede hierom als zeer goed en betrouwbaar worden gezien.

Otto

Otto.nl heeft een breed kledingassortiment voor zowel hem als haar. Naast kleding verkoopt Otto ook meubels, elektronica en speelgoed. Het is eigenlijk een compleet online warenhuis. Otto heeft een certificaat van Thuiswinkel Waarborg. Dit wil zeggen dat deze webwinkel volgens de wet zaken doet en dat u waar krijgt voor uw geld. Otto heeft goede contacten met PostNL, waardoor de bezorging vrijwel nooit problemen oplevert.

Shoeby

Deze webwinkel richt zich geheel op kleding voor iedereen. Naast kleding verkopen ze niks anders. De klanten van Shoeby, zo meldt de website, beoordelen de website met 4,1 sterren waar een maximum van 5 sterren te behalen valt. Ook Shoeby heeft een certificaat van Thuiswinkel Waarborg. Andere voordelen van de webshop is dat er met onder andere iDeal, Visa, MasterCard en het onbekendere Afterpay betaald kan worden.

Wehkamp

Wehkamp is één van Nederlands grootste online warenhuizen. De webwinkel heeft een uitgebreid assortiment waar kleding natuurlijk ook bij hoort. Maar aangezien de winkel zichzelf een warenhuis noemt, verkoopt het ook tuinmeubels, televisies, cd’s en nog veel meer. In 2009 won de webwinkel verschillende prijzen, waaronder de prijs voor meest klantvriendelijke website en de publieksprijs in de categorie ‘’Mode en accessoires’’. Voor goede kleding ben je hier dus aan het juiste adres!

Zalando

Zalando, een van oorsprong Duitse webwinkel, is nog relatief nieuw in Nederland. Pas een paar jaar geleden werd de Nederlandse website opgericht. Gelijk kwamen er ook reclamespotjes waarin ontvangers van Zalando-producten het uitgillen van vreugde. Eén Zalando-reclame heeft zelfs een Loden Leeuw gewonnen, een prijs voor de irritantste reclame van het jaar.

Natuurlijk is de kwaliteit van een webshop niet af te lezen aan de commercials die worden uitgezonden. Het gaat immers om de producten. Zalando begon eerst met het verkopen van schoenen, maar heeft inmiddels ook vele soorten (sport)kleding, accessoires en leuke dingen voor je interieur in het assortiment.

Webshops van echte winkels

Veel ‘’echte’’ winkels (dat wil zeggen: winkels die je als persoon kunt bezoeken) hebben ook een eigen internetwinkel. Het voordeel hiervan is dat er een goede communicatie mogelijk is met deze winkels. Vaak kun je namelijk zowel via internet als via de echte winkel een opmerking maken over je kleding. Heb je bijvoorbeeld via internet een kledingstuk waar je niet tevreden mee bent, dan is het vaak ook mogelijk om dit product in de echte winkel te ruilen en je geld terug te krijgen.

Een goede communicatie met de winkel waarbij je koopt is erg fijn. Het is bijvoorbeeld erg vervelend dat een winkel niks meer van zich laat horen nadat je betaald hebt. Met webwinkels van ‘’echte’’ winkels is dit probleem uit de wereld geholpen. Je kunt ten slotte altijd bij de echte winkel langs om je geld of product te eisen.

Een aantal webwinkels van echte winkels zijn:

● Scapino – www.scapino.nl

● Van Haren – www.vanharen.nl

● V&D – www.vd.nl

● H&M – www.hm.com/nl

● Mexx – www.mexx.nl

Conclusie

Over het algemeen kun je stellen dat de grote(re) webshops de beste en meest betrouwbare webwinkels zijn. Natuurlijk zijn er uitzonderingen en gaat er bij iedere webshop af en toe wel iets fout. Toch kun je zeggen dat ze zo groot geworden doordat mensen (over het algemeen) het fijn vinden om bij hen te shoppen. Ze zijn tevreden over de webwinkels. Een aantal van deze webwinkels zijn Zalando, Bonprix en Wehkamp.

Andere betrouwbare webshops zijn de webwinkels van echte winkels, die je in levende lijve kunt bezoeken. Met deze winkels is de beste communicatie mogelijk waardoor problemen in principe goed verholpen kunnen worden. Voorbeelden van dit soort winkels zijn de websites van H&M, Scapino en Mexx.

De logo's van de (web)winkels worden op deze webpagina op geen enkele commerciële manier gebruikt, en dit is ook op geen enkele manier de bedoeling. Er is niet de intentie aanwezig om de regels wat betreft Trademark te overtreden.