Wat is friendhunter

Inleiding

Vorige week is Friendhunter officieel gelanceerd! Netwerkers kunnen zich inschrijven en bemiddelen tussen bedrijven met vacatures en kandidaten, jij kunt je ook inschrijven.

Wat is friendhunter

Friendhunter is een online dienst die werven van kandidaten en online netwerken combineert. Een eerste groep bedrijven kreeg in de afgelopen weken al de mogelijkheid om een account aan te maken en vacatures in te voeren. Nu kan iedereen dat en zijn we ook live voor netwerkers. Friendhunter speelt met deze service in op de trend van groeiende online netwerken, waar zakelijk en privé steeds meer door elkaar lopen. Bovendien is de arbeidsmarkt oververhit en krijgen bedrijven nauwelijks geschikte kandidaten via advertenties op vacaturebanken. Ervaren professionals zijn vaak moeilijk te vinden, omdat ze al een baan hebben. Gespecialiseerde headhunters hebben veelal succes – maar dat heeft ook een behoorlijk prijskaartje. Het netwerk van friendhunters is goedkoper voor bedrijven en levert netwerkers een leuke bonus op.

Bonus voor aanleveren collega's

Steeds meer bedrijven kennen een bonus toe als een medewerker een nieuwe collega aanbrengt, sommige bedrijven halen al 30% van hun nieuwe medewerkers via deze weg binnen. In de praktijk blijkt dat deze warme aanbevelingen kwalitatief betere kandidaten oplevert omdat zowel de medewerker als de kandidaat op voorhand goed hebben nagedacht of er een match is. Met Friendhunter kan iedereen een nieuwe medewerker aanbrengen, al zal de kandidaat uiteraard nog wel zelf moeten solliciteren. Dit soort aanbevelingen zal ook kwalitatief goed zijn omdat mensen zuinig zijn op hun eigen netwerk. Netwerkers zullen niet hun hele vriendennetwerk uitnodigen voor een vacature, maar selectief te werk gaan. Als je één of twee keer per jaar succesvol bent, levert dit je wel een leuke bonus op!

 Hoe werkt het

Op Friendhunter kun je op de alert pagina aangeven hoe je op de hoogte gehouden wil worden van nieuwe vacatures (per e-mail/rss), hoe vaak je berichten wilt ontvangen en over wat voor soort vacatures (trefwoorden) je berichten wil ontvangen. Je hoeft dus niet naar onze website toe om actief te zijn op Friendhunter. Friendhunter kost niets, bedrijven adverteren gratis en bepalen zelf de premie die ze willen betalen bij een match: hoog bij schaarse, laag bij minder schaarse functies. Meer informatie vind je op 'Hoe werkt het', op onze blog of in onze online presentatie 'Hoe werkt Friendhunter' in SlideShare (http://www.slideshare.net/Friendhunter/friendhunter).

Links

  • http://www.friendhunter.nl