Probleemloos vertalen met uw computer

Computer met vertalen

Door een collega werd ik gewezen op deze gratis online vertaalwebsite en ik moet toegeven: ik ben zelden zo blij geweest met een tooltje als dit. Een en ander zal wel met mijn vertaalwerkzaamheden te maken hebben maar afgezien daarvan: doe er uw voordeel mee: gedaan met woordenboeken raadplegen, simpel en snel in gebruik, gratis en alle mogelijke talen ter beschikking. Wat verlangt u nog meer?

Hèt vertaalprogramma?

  1. Ga naar de link onderaan en plaats het tooltje meteen op uw bureaublad, bij uw favorieten en eventueel in uw Symbaloo (zie ook link onderaan artikel) als u hiervan gebruik maakt.
  2. Vervolgens geeft u bij Translators de taal of talen aan waarnaar u vertaald wilt hebben.
  3. Dan klikt u op 'Just start typing here…' waardoor deze inleiding verdwijnt uit de balk en u kunt beginnen typen, bijvoorbeeld in het Nederlands. Automatisch verschijnt bij de door u geselecteerde talen de (nationale) vertaling.

Up date augustus 2009!

Een deel van dit artikel klopt waarschijnlijk niet meer: telkens als je de tool bezoekt, is er wel iets veranderd. Meestal in de goede zin des woords. Het is een zeer levendige bedoening daar!  Gelukkig gaat de kwaliteit er steeds op vooruit. Niet te missen als je ermee aan de slag gaat!

Kwaliteit

Uiteraard kan ik enkel de vertaling naar het Engels, Frans en Duits evalueren: na 3 weken praktijkervaring kan ik u geruststellen: de kwaliteit is de beste die ik tot op heden met dit soort vertaalprogramma’s of tooltjes als Google vertalen, Babelfish en vertalen.nu heb gezien. Extra gebruiksgemak doordat je complete zinnen kan intypen die zeker niet machinaal worden vertaald, een indruk die ik wel heb van Babelfish.

Links

[http://nicetranslator.com/ Nicetranslator

[Nog zo'n handige tool maar wie kent Symbaloo inmiddels niet?