Hoe kan ik een youtube of google video downloaden

Inleiding

YouTube en Google Video (video.google.com) zijn een populaire websites voor het kosteloos uploaden, bekijken en delen van videofilmpjes door gebruikers. Als je een filmpje hebt gevonden kan het handig zijn om het te downloaden naar je pc, bijvoorbeeld om in een zelf gemaakt video op te nemen of te gebruiken in een presentatie. Als je zo'n filmpje van Youtube of Google Video wilt downloaden naar je pc dan kan dat niet via Youtube zelf. Dit artikel bespreekt hoe je wel Youtube en Google video's kan downloaden.

Stappen

Youtube en Google Video filmpjes zijn eigenlijk flash bestanden. Wanneer iemand een video upload (bv AVI formaat) wordt deze naar flash (flv) formaat geconverteerd. Wanneer je een film download, dan download je een flash bestand.

Er zijn een aantal mogelijkheden om filmpjes van Youtube of Google Video naar je PC te downloaden:

  1. Via een website
  2. Via een programma op je pc
  3. Via een plugin in je Firefox browser

1. Via een website

Een website waar je dit kan doen is www.zamzar.com. Je hoeft alleen maar de url (internet adres) van het fimpje in te voeren. Daarna kan je kiezen uit meerdere video formaten (Zamzar zet het flash filmpje daarin om): gp, avi, flv, gvi, ipod, m4v, mov. mp4, mpg, ogg, rm, rmvb, vob en wmv.  Het meeste handige format is avi. Dat formaat kennen alle videospelers wel.

Zamzar kan naast fimpjes van Youtube en Google VIdeo ook video's van de volgende websites converteren:  Myspace, Revver, PutFile, reak.com, Apple Trailers, Dailymotion, Metacafe, IFilm, Grouper.

2. Via een programma op je pc

Een programma welke je kunt gebruiken is Videoget (via http://nuclear-coffee.com/php/products.php). Ook deze tool kan vanaf vele websites een film downloaden en omzetten naar een videoformaat naar keuze op je pc.

3. Via een plugin in je Firefox browser

In Firefox is het mogelijk om allerlei plugins te installeren om Youtube of Google Video fimpjes te downloaden naar je pc. Het voordeel is dergelijke plugins vaak herkennen wanneer je op een van deze sites aan het surfen bent en welke video waardoor je alleen nog maar op 1 knop hoeft te drukken en je het fimpje kan downloaden.

Videodownloader (https://addons.mozilla.org/nl/firefox/addon/2390) is zo'n plugin.

Tips

  • Het downloaden via een website heeft als voordeel dat je geen software hoeft te installeren. Vaak is er wel een beperking aan de maximale grootte van het te downloaden filmpje (soms tegen betaling wel meer mogelijk). Je PC blijft wel een stuk schoner/opgeruimder zonder allemaal extra tooltjes
  • Youtube filmpjes zijn heel makkelijk te integreren in een powerpoint presentatie.