Teamlink - Online tool voor amateurvoetballers

Inleiding

Teamlink is dé online gratis tool voor amateurvoetballers. In september 2009 is Amstel met deze tool op de markt gekomen. Teamlink heeft zich in die tussentijd flink weten te verbeteren. Teamlink beweert zelfs al bijna de helft van alle senioren elftallen in haar ledenbestand te hebben staan. Uiteraard staat Teamlink niet stil en wordt het nog steeds volop ontwikkeld. Teamlink is met haar tool uniek voor amateurvoetballers. Teamlink is daarom logischerwijs de grootste in zijn soort. Door zichzelf te blijven verbeteren wilt Teamlink ook de grootste blijven.

Geld verdienen?

Wordt lid van de LeerWiki community, schrijf artikelen en verdien veel geld. Meld je nu aan! Voor uitleg kan je mij altijd een bericht sturen.

Achtergrondinformatie over Teamlink

Het idee achter Teamlink vanuit Amstel is simpel: reclame maken. Het is het nieuwe reclame maken, want Teamlink is reclame die niet aanvoelt als reclame. In plaats van het merk Amstel aan te bieden of te prijzen, wordt het verweven in Teamlink. Op de site kun je meerdere logo's ontdekken van het biermerk. Op deze manier wordt Amstel embedded in het sociale leven van de amateurvoetballers. Doordat Amstel Teamlink ziet als reclame zal Teamlink gratis blijven voor iedereen.

Toegankelijkheid

Teamlink is attractief omdat het gratis is. Daarnaast is het registreren zo geregeld dat hier weinig problemen bij kunnen ontstaan. Als je vervolgens beschikking krijgt over een duidelijke site die alles biedt wat je maar zou willen als amateurvoetballer, dan heb je alle ingrediënten bij elkaar voor het succes waar Teamlink nu voor staat.

Om de toegankelijkheid nog meer te verhogen, heeft Teamlink een widget voor het sociale netwerk Hyves gecreëerd. Deze online-applicatie laat verschillende dingen zien die je ook op Teamlink zelf kan vinden. Alleen is alles nu gemakkelijk zichtbaar voor mensen die op je Hyves bezoeken.

Alsof dat nog niet genoeg is, kan je sinds april 2010 een applicatie downloaden van Teamlink voor je iPhone of toestel met Android. Met deze applicatie heb je nu alles bij de hand wat ook door Teamlink wordt aangeboden op internet. Het bevat zelfs een extra mogelijkheid: de 3e helft. De 3e helft is een virtueel rad met daarop alle teamleden. Hier kaan aan gedraaid worden zodat wordt bepaald wie bijvoorbeeld de ballen moet halen, de doeltjes moet opruimen of het volgende rondje in de kantine moet geven.

Alle Mogelijkheden in Teamlink

Teamlink kent tal van mogelijkheden op haar site. Zo zorgt Teamlink ervoor dat alle standen, uitslagen en het programma van jouw team automatisch wordt gesynchroniseerd met de gegevens van de KNVB. Naast deze uiterst handige functies heeft Teamlink nog tal van anderen mogelijkheden die Teamlink zo speciaal maakt.

Hier volgt een overzicht van de belangrijkste functies in Teamlink:

Team

Onder deze tab vind je een overzicht van alle teamleden en supporters. Ieder teamlid kan zijn eigen profiel aanmaken, foto uploaden en een paar persoonlijke gegevens invullen. Ook supporters, trouwe volgers van het team, kunnen zich aanmelden en op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in een team.

Stand

Hier worden uiteraard de huidige stand en alle uitslagen in je competitie weergegeven. Bovendien laat Teamlink je de ontwikkeling van het team zien door een grafiek te maken waar de behaalde punten tegenover de speelronden zijn uitgezet.

Planner

In dit deel bevindt zich de agenda van het team. Alle competitiewedstrijden, oefenwedstrijden en beker wedstrijden kan je hierin aangeven. De competitiewedstrijden worden automatisch door Teamlink erin gezet. Hiervoor wordt weer gekeken naar de planning van de KNVB. Als extraatje wordt zelfs aangegeven wat de kans is op een overwinning. Hoe dit berekent wordt is nog onduidelijk.

Foto's

Hier kan je foto's uploaden van een wedstrijd, de 3e helft of iedere andere activiteit.

Prikbord

Dit is een soort van slow-chatten. Iedereen kan hier een berichtje achterlaten en dus meepraten over van alles en nog wat.

Er zijn nu al heel veel functies genoemd die Teamlink biedt. Er zijn er echter nog veel meer. Zo kan Teamlink bijhouden wie er aanwezig is bij een wedstrijd, wie er moet rijden, wie er moet wassen en ga zo maar door. De belangrijkste mogelijkheden zijn nu in ieder geval genoemd

Conclusie: toekomst van Teamlink

Amstel verkoopt bier in 89 landen en is ook bezig om in die landen het concept van Teamlink op te zetten. Bovendien is het concept ook uiterst bruikbaar voor allerlei andere sporten. Er zijn al teams van andere sporten die zich hebben aangemeld op Teamlink. Als Amstel dit goed speelt, kan het concept van Teamlink nog goed uitgebuit worden!