Hoe kan ik anoniem en veilig internetten

Inleiding

Vanaf nu kunt u op een eenvoudige manier anoniem surfen, anoniem e-mails verzenden, anoniem op forums posten, anoniem formulieren invullen en verzenden,...Er is maar 1 oplossing mogelijk en dat is surfen via een anonieme proxyserver die geen surfgegevens bijhoudt!Welke mogelijkheden zijn er voor anoniem en veilig internetten?

De oplossing voor anoniem internetten is gebruik te maken van een proxy server.

Wat is een proxy server?

Een proxy server is een tussenstation tussen jouw eigen computer en de rest van het internet. Wanneer je gebruik maakt van een proxy server, wordt je eigen IP adres adres afgeschermd voor de websites die jezelf bezoekt. De websites krijgen dan alleen het IP adres van de proxy server door.

Anoniem en veilig internetten via een proxy server op je pc

Als je anoniem wil surfen met je Internet Explorer of Firefox dan kan je bij de verbindingsinstellingen instellen of er verbinding moet worden gemaakt via een proxyserver. Er zijn op internet een heleboel gratis proxyservers te vinden. De kwaliteit verschilt nog wel erg en ze zijn ook niet altijd allemaal online. Iedere keer een nieuwe server instellen als de oude niet bevalt is een hels karwei en dat kan gelukkig anders, namelijk via Tor!!

Wat is Tor?

Tor is een netwerk van aangesloten computers welke toelaten dat andere mensen via die computer kunnen internetten. Alle computers binnen dat netwerk zijn eigenlijk proxy servers. Als je inlogt op het netwerk en een website bezoekt dan worden altijd 5 tot 10 willekeurig gekozen computers (over de hele wereld) gekozen om de data over te versturen. De website die je bezoekt kan dus denken dat je uit de VS komt terwijl je in Nederland zit.

Voor het Tor netwerk is een applicatie gemaakt die het maken van alle verbingen regelt. De website vind je hier. Lees de site goed door want er worden veel tips voor anoniem surfen gegeven.

Anoniem internet surfen via een website

Hetgeen je in bovenstaande voorbeeld doet op je pc, wordt ook door meerdere websites als dienst aangeboden via hun website. Dit worden ook wel anonimiseringsdiensten genoemd. Het voordeel van deze websites is dat je op plekken waar een deel van het internet is afgeschermd zoals bijvoorbeeld Hyves of msn webmessenger, je toch toegang tot deze websites kan krijgen. Denk hierbij aan scholen of aan je werk. Met een dergelijke dienst laad je de website die je wilt bezoeken via de website van de dienst. Op de achtergrond start dan een verbinding met een proxy server die jouw eigen IP adres afschermt en al jouw internetverkeer omleidt via de anonieme proxy server. Tevens wordt jouw internetverkeer beveiligd door 128-bit Secure Socket Layer. Een voorbeeld van zo’n anonimiseringsdienst is Anonymizer.Tips

  • Internetten via een proxy server weerhoudt virussen, trojans en malware niet om op je computer te komen. Gebruik daarom altijd een virusscanner en firewall. Een proxy kan er alleen voor zorgen dat websites niet je locatie kunnen achterhalen.