Otterbox, populair in zoekmachines 2010

Otterbox, inleiding

Ik ben behoorlijk nieuwsgierig ingesteld en zoek dan ook regelmatig zaken op waar mensen in geïnteresseerd zijn. Mijn oog viel op de Google Zeitgeist, kort vertaald met Google's tijdsgeest. Een van de zaken die mij opviel was de nummer negen bij de categorie: snelst stijgende zoekwoorden in consumenten elektronica. Het woord Otterbox trok meteen mijn aandacht, in de eerste plaats omdat ik nog nooit van Otterbox gehoord had. In de tweede plaats omdat mijn eerste associatie met Otterbox geen electronica was maar meer iets in de trend van dieren. Tijd om een en ander uit te gaan zoeken.

Otterbox, wie of wat is dat?

Het startpunt van mijn interesse in Otterbox was de Google Zeitgeist 2010. Ik ging verder zoeken naar Otterbox via de zoekmachine van Google. Gelukkig hoefde ik niet lang te zoeken aangezien er meteen een betaalde link van Otterbox bovenaan stond. Gebruik gemaakt van de betaalde link kwam ik op een site van Otterbox in Nederland terecht en meteen was duidelijk dat Otterbox een bedrijf was. Het eerste mysterie was daarmee opgelost, Otterbox was de naam van een bedrijf.

Otterbox, het bedrijf

Het bedrijf Otterbox blijkt gespecialiseerd te zijn in de productie van robuutste cases voor smartphones, iPod's en PDA's. Daarnaast is er nog een kleine lijn waterdichte opbergcases. Hiermee is de identiteit van Otterbox bekend maar nog steeds heb ik vragen over de naam Otterbox, hoe is het bedrijf op deze, toch wel opmerkelijke, naam gekomen.

Otterbox, de naam

De naam Otterbox is inderdaad afgeleid van het dier, de otter. Wat dat betreft was mijn eerste associatie correct. De oorspronkelijke lijn van Otterbox producten waren waterdicht, vergelijkbaar met de huid van een otter. Verder wilde het bedrijf het karakter van de otter, levensgenieter en speels karakter, omarmen omdat de oprichters van het bedrijf ook zo in het leven stonden.

Otterbox, bekend geworden

Otterbox is blijkbaar bekend geworden, in ieder geval werd er in 2010 behoorlijk veel op gezocht via de zoekmachine Google. Het bedrijf is in 1998 opgericht, dus ik besloot een korte geschiedenisles te nemen inzake Otterbox. Van 1998 tot en met 2003 is er niks bekend over zoekvolume op internet inzake Otterbox. In 2004 begint Google met het geven van informatie, in ieder geval meldt Google dat het zoekvolume in 2004 te laag is om gegevens weer te geven. Dit geeft in ieder geval aan dat er vanaf 2004 gezocht werd op Otterbox, zij het te weinig voor gegevens. De volgende gegevens heb ik verkregen via Google en geeft weer in welke landen er per jaar gezocht werd op Otterbox.

Jaar Otterbox gezocht in
2004 Onvoldoende zoekvolume
2005 Verenigde Staten
2006 Verenigde Staten
2007 Verenigde Staten en Verenigd Koninkrijk
2008 Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk en Canada
2009 Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Canada en Duitsland
2010 Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Canada, Duitsland, Singapore, Australië, Japan en Frankrijk

Otterbox, afsluiting

Waarom dit artikel over Otterbox? In de eerste plaats was mijn interesse gewekt naar aanleiding van de Google Zeitgeist 2010. Dat alleen was al voldoende reden voor dit artikel, verder onderzoek naar de zoekterm Otterbox leverde nog een extra impuls op. Hoe de groei van een bedrijf weerspiegeld wordt in de zoekresultaten op internet. In 1998 opgericht en met name werkzaam in de lokale markt heeft de komst van internet voor dit bedrijf (en bedrijven in algemene zin) zeer positief meegewerkt. In 2004 begonnen internetgebruikers, op zeer kleine schaal, te zoeken naar het bedrijf. In de loop der jaren zie je de zoeklanden langzaam uitbreiden van de Verenigde Staten naar het Verenigd Koninkrijg naar meer Engels sprekende naties en in 2010 over de hele wereld.


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden