Hoe vier je sinterklaas in het buitenland

Inleiding

Intocht sinterklaasSinterklaas is denk ik volksfeest 1 voor kinderen. In Nederland is er dan ook geen ontkomen aan, sinterklaas is overal. Sinterklaas is ook een heel leuk feest om te vieren en veel kinderen vinden het fantastisch om de intocht van sinterklaas op televisie of live te bekijken. Maar wat nou als je in het buitenland woont, komt sinterklaas daar ook? Dit artikel geeft antwoord op de vraag of sinterklaas ook bij u langs komt als u in het buitenland woont en op welke manier hij dat dan doet. 

Komt sinterklaas overal?

Als u gaat emigreren naar het buitenland dan heeft u veel dingen te regelen. Kijken of sinterklaas in uw land van bestemming komt is meestal niet 1 van de eerste dingen om aan te denken. Toch is het wel belangrijk, zeker als uw kinderen zo'n 4 of 5 jaar oud zijn want zij kennen al een soort van sinterklaas traditie.

Sinterklaas

Sinterklaas is een goedheilig man en is bereid overal ter wereld langs te komen zodat u sinterklaas kunt vieren. Hij kan natuurlijk niet zelf overal naar toe gaan en heeft daarom in Nederland maar ook wereldwijd een netwerk van hulpsinterklazen. Het hangt niet alleen van sinterklaas af of u sinterklaas kunt vieren, sinterklaas is niet overal even welkom dus u moet nog wel even ergens anders controleren of de hulpsinterklaas kan en mag komen.

Ambassade

De plek om te controleren of (hulp) sinterklaas welkom is en of zijn aankomst gevierd wordt is de Nederlandse ambassade in het land waar u woont. De Nederlandse ambassade heeft over het algemeen goede betrekkingen met sinterklaas en kan u snel vertellen of er aandacht wordt geschonken aan zijn komst in het land waar u woont. In veel gevallen viert de ambassade de komst van sinterklaas en wordt sinterklaas door de vele Nederlandse kinderen in het land waar  u woont op een feestelijke middag ontvangen.

Thuis

Een van de manieren om thuis sinterklaas te vieren, mocht uw Nederlandse ambassade geen activiteiten georganiseerd hebben is om via internet de intocht van sinterklaas in Nederland live te volgen. Met de opkomst van internet is veel meer mogelijk geworden. Bovendien gaat de internetstandaard wereldwijd behoorlijk omhoog waardoor de kans op een betrouwbare en redelijk snelle verbinding best wel groot is.

Behalve de intocht live volgen kunt u thuis natuurlijk altijd sinterklaas vieren want zijn hulpsinterklazen en hulppieten weten waar alle Nederlandse kinderen wonen. Zelfs als sinterklaas niet officieel welkom wordt geheten door de Nederlandse ambassade dan nog wil hij graag bij u langs komen. Sterker nog, sinterklaas zou het geweldig vinden als u bij de Nederlandse ambassade zou aangeven dat het misschien een goed idee is om sinterklaas officieel welkom te heten.

Conclusie

Dit artikel is geschreven voor alle ouders en kinderen die willen weten of sinterklaas in het buitenland komt. De conclusie is dat u kunt nagaan bij de Nederlandse ambassade in het land waar u woont of sinterklaas wel of niet langs komt in uw land. In veel landen is sinterklaas welkom en komt hij inderdaad langs, maar wat belangrijker is dat u het feest natuurlijk altijd kunt vieren met of zonder een echte hulpsinterklaas.