Hoe maak je professionele templates voor Joomla-Drupal-Wordpress-Blogger

Inleiding

Het bouwen van websites wordt steeds gemakkelijker door CMS systemen die het mogelijk maken dat je zonder veel technische kennis (html,php,css,java en photoshop), documenten en gegevens op internet kunt publiceren.Met behulp van de webmanager kan je middels sjablonen een invulling geven aan je website.

Internet en templates

In het internet kun je veel templates/sjablonen vinden. Je hebt websites die gratis templates aanbieden en er zijn ook websites waar je betaald voor de templates. Als je een template download, kijk dan altijd of deze bij jouw versie van je cms systeem past. Let ook op of je de template zomaar kunt gebruiken. Sommige ontwerpers melden nadrukkelijk bij hun ontwerpen dat deze alleen door privé personen gebruikt mogen worden en niet voor bedrijven! En niet te vergeten kijk ook of de template veilig is! Zodra je je gewenste template hebt gedownload kun je beginnen met het aanpassen van de template. Kleine aanpassingen van je template kun je via je cms systeem doen. Voor grotere aanpassingen adviseer ik toch Dreamweaver en Photoshop. Hieronder tref je een klein overzichtje aan waar je gratis templates kunt downloaden:

CMS SYSTEEM WEBSITE
Joomla
Drupal
Blogger
Blogger

Als je zelf templates wilt gaan maken is het wel handig om meer technische kennis in huis te hebben. Ik ben zelf begonnen door gewoon te oefenen. Ik ben zo blij met de kennis en informatie die op het internet te vinden is. Zo heb ik gratis online cursussen kunnen volgen. Zo leer je in korte tijd HTML, CSS, en PHP. Ik heb hier een klein overzicht voor je waar je gratis online cursussen kunt volgen. Design-Web, W3schools

Daarnaast kun je veel boeken vinden over webdesign en het ontwerpen van templates. Met programma's als Dreamweaver en Photoshop kun je ook prachtige websites maken. Kies je voor opensource programma's dan kun je ook met Eclips websites bouwen.

Tot nu toe hebben we het over kant en klare templates gehad. Deze templates kun je dan met wat technische kennis aanpassen. Maar het is nu ook mogelijk om zonder technische kennis, templates te maken voor joomla, wordpress, drupal en blogger.

Templates maken zonder technische kennis

Artisteer is het eerste en het enige webdesign programma waarbij je zonder technische kennis prachtige websites en templates kunt maken. Met Artisteer kun je je ideeën omzetten in prachtige ontwerpen en deze aanpassen met de mogelijkheden die het programma biedt. De templates die je maakt kun je exporteren en dan voor Joomla, Drupal, Blogger en Wordpress gebruiken.

Via de website van Artisteer kun je gratis een demo downloaden. De installatie spreekt voor zich. Zodra je het programma opent,kun je kiezen uit 3 mogelijkheden:

  • Blog (Websites en Blogs)
  • Inhoud Management Systeem thema's(Joomla,Wordpress,Drupal,Dotnetnuke)
  • Webontwikkelaar sjablonen(HTML pagina,ASP.NET,Codecharge Studio)

'

Nadat je je keuze hebt gemaakt, kom je in een scherm waar al een voorbeeld van een template is te zien. Via de menubalk kun je nu beginnen met het maken van je eigen template/website. Je kunt de layout,achtergrond,buttons, kleuren etc zelf aanpassen naar je eigen wensen. Ben je klaar met je ontwerp dan exporteer je je website naar Joomla of een ander systeem. In de demo verschijnt bij het exporten wel een watermerk in je ontwerp. Wil je dit niet dan kun je het programma aanschaffen.

Ik hoop dat je met de informatie uit dit artikel verder kunt en ik wens je veel succes met het ontwerpen van je eigen website. Wil je meer informatie over webdesign neem dan een kijkje op onderstaande leerwiki sites.

Meer informatie over webdesign