Hoe plaats je een link op een website

Zo plaats je een link op een website

(Bij onderstaand voorbeeld van de html om een link te plaatsen, moet je alleen de haakjes aan het begin en aan het einde van de link, vervangen voor < dit soort haakjes >. Ik heb die vervangen voor [dit soort haakjes] omdat de Leerwiki webpagina de link anders al zou plaatsen en dan zou je de html niet meer kunnen zien.

Voorbeeld van de html van een link

Links plaatsen is niet zo moeilijk. Steeds vaker kom je op pagina's WYSIWYG opmaak mogelijkheden tegen, je hebt dan geen kennis van html meer nodig. Maar als je je website op de traditionle manier bouwt of hebt gebouwd, is het nodig om wel html toe te passen bij het plaatsen van een link.  Ook dan is het plaatsen van een link niet zo moeilijk. Hier onder zie je bijvoorbeeld hoe die html er dan uit komt te zien, maar zoals ik eerder schreef moet je dezein de echte html vervangen voor deze.

[A href="http://www.adresvandewebsite.nl/">Naam van de link hier[/A]

Vervang dus alleen de buitenste haakjes die er zo uitzien:[ ] voor haakjes die er zo uitzien:< > Dus [ wordt >

Op de plaats van naamvandewebsite.nl/ vul je de naam in van de website van de link die je wilt plaatsen. De html code plus het adres van de website moeten allebei foutloos geschreven zijn. Als je bijvoorbeeld een tekentje zou vergeten, of er een letter of een spatie te veel erin zou zetten, dan zal de link niet werken. Controleer de tekst dus goed en zet er dus ook geen punt achter. Op de plaats waar nu naamvandelink, staat, zet je de naam die je aan de link wilt geven. Dat is tevens de tekst die mensen straks op de website zien en waarop ze kunnen klikken als de link eenmaal geplaatst is. Zoals je ziet bestaat een link eigenlijk uit drie dingen. De html tekentjes, de link als url, en de naam die je aan de link geeft.

[A href="http://www.adresvandewebsite.nl/">Naam van de link hier[/A]

Note: Het kan zijn dat je in dit voorbeeld achter nl/ een klein icoontje ziet van een pagina logootje, dat mag je negeren, het hoort niet in de link thuis..

Succes met het plaatsen van links.

Links plaatsen, waarom en wanneer?

Het internet bestaat uit webpagina's met links. De links wijzen je de weg naar andere pagina's, meestal zijn deze op een of andere manier gerelateerd aan een tekst waarop de link geplaatst staat.  Zonder links zou je maar weinig terugvinden op internet. Ook zoekmachines geven immers links als zoekresultaten. Links zijn daarom essentieel om van de ene pagina naar de andere te surfen.  Links zijn niet alleen handig, maar ook waardevol. Je plaatst immers alleen een link naar een tekst als je overtuigd bent dat de pagina achter de link een toegevoegde waarde voor de bezoeker heeft.  Je plaats bijvoorbeeld geen link naar een website over appels vanaf een website die over schoenen gaat. Waarom plaats je links?

  • om te surfen van pagina naar pagina binnen een website
  • om te surfen van website naar website op internet

Wat is een dode link?

Een dode link is een link die niet werkt. Het wordt ook wel een gebroken link genoemd. Het kan komen doordat er werd gelinkt naar een webpagina die iet meer bestaat, die dus verdwijderd werd, maar ook als de html van een link een fout bevat.  Als je dus een link plaatst naar een pagina waarvan je zeker weet dat deze pagina live op internet staat, controleer dan de html van de link op fouten.

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden