Bedrijfsfilm laten maken in de Benelux

Inleiding

Een bedrijfsfilm omvat de presentatie van een bedrijf, waarin de belangrijkste boodschap van een bedrijf wordt uitgedragen. Toch is het veel meer dan een zakelijke professionele presentatie, het is ook een belangrijk stukje reclame voor een bedrijf. Een bedrijfsfilm wordt daarom gemaakt door ervaren filmers, met een creatieve invalshoek, waardoor de sterkste en unieke kanten van een bedrijf benadrukt worden.

 Doel van een bedrijfsfilm

Steeds vaker laten bedrijven en/of organisaties, professionele bedrijfsfilms maken om het bedrijf zo goed en duidelijk mogelijk te presenteren, aan potentiele klanten en/of bestaande klanten. Bedrijfsfilms geven een zo goed en gunstig mogelijk beeld van een bedrijf of dienst.

Heeft een bedrijfsfilm effect

Het nut van deze vorm van presenteren heeft zichzelf onweerlegbaar bewezen naar het verkrijgen van meer opdrachten, meer klanten, meer relaties en betere communiteit tussen klant en bedrijf. Juist omdat een bedrijfsfilm gemaakt wordt door ervaren reclamemakers/filmers wordt het bedrijf optimaal professioneel gepresenteerd. Zoek daarom altijd naar een ervaren en goed aangeschreven filmstudio die frisse aanlokkelijke bedrijfsfilms maakt. U hoeft daarvoor zeker niet perse naar een reclamebureau. In Amsterdam kunt u terecht voor alom geprezen bedrijfsfilms (en overige videoproducties) in de Benelux.

Wat doet u met een bedrijfsfilm

Een bedrijfsfilm wordt tegenwoordig vaak op Internet geplaatst zodat bezoekers direct kennis maken met de belangrijkste aspecten van uw bedrijf.  Bijvoorbeeld op een website, een Weblog of op Youtube. Een bedrijfsfilm kan in principe ook verstuurd worden, in een verzendlijst per e-mail bijvoorbeeld.  Ook kan een bedrijfsfilm op DVD naar vele klanten worden gestuurd of vertoond worden tijdens bijeenkomsten en uiteraard ook tijdens presentaties. Via een Internetfilm wordt de potentiële klant namelijk op een directe manier aangesproken op een persoonlijke en informatieve wijze die aanspreekt en beklijft. De ervaren makers van dergelijke films zijn op zoek naar de juiste invalshoek, een frisse presentatie zodat uw bedrijf van de beste kant getoond wordt. Ook zullen belangrijke vragen worden beantwoord en wordt een duidelijk beeld geschetst van het doel van het bedrijf en de mogelijkheden voor de klanten. De kwaliteit van een professionele bedrijfsfilm is uiteraard hoog. Ook het effect is zeer goed en het is voor elk bedrijf zeker de moeite waard om een bedrijfsfilm te laten maken

Reclamefilm voor uw bedrijf op DVD nodig?

Als u een film over uw bedrijf op DVD wilt, kunnen ook langere filmshoots gemaakt worden. De opdrachtgever kan bij de filmshoots aanwezig zijn om te zien of alles naar wens verloopt. Een goede studio maakt een goed plan en overlegt uiteraard zorgvuldig met u en houdt rekening met de wensen van het bedrijf. De reputatie van het bedrijf zal versterkt worden en op passende wijze gepromoot.

Inhoud

De inhoud van een videoproductie wordt besproken en bedacht door filmmakers en bedrijf. Er wordt een plan opgezet aan de hand van de doelstellingen en wensen van het bedrijf waarna de filmmakers aan de slag gaan. Er kunnen modellen/figuranten worden ingezet, gebruik gemaakt worden van huizen, bedrijven en overige locaties. Uiteraard wordt er gebruik gemaakt van visagie, video-editing, speciale effecten en belichting.

Conclusie

Dit artikel richt zich op bedrijven die overwegen om een bedrijfsfilm te laten maken of hier meer informatie willen hebben. Een bedrijfsfilm is essentieel voor bedrijven die zichzelf professioneel willen presenteren.