Google Van Alerts tot Zoekmachine

Googelen een officieel Nederlands woord

Google, wie gebruikt het niet? De zoekmachine is zo ingeburgerd dat “googelen” een werkwoord is geworden dat in de Dikke Van Dale staat. In september 2011 bestond Google 13 jaar. In die 13 jaar is Google uitgegroeid tot meer dan een zoekmachine. In dit artikel worden enkele bekende en ook minder bekende wetenswaardigheden over Google verteld.

Wat biedt Google?

Tijd besparen met Alerts

Met Google vind je alles over katten.

Heb je een hobby en wil je alle nieuwtjes erover weten? Dat kost heel veel tijd. De ultieme tijdsbespaarder is Google Alerts. Als je bijvoorbeeld al het nieuws over vulkanen interessant vindt, dan kan je Google hiernaar laten zoeken met Google Alerts. Heb je Google Alerts ingesteld en verschijnt er nieuws over vulkanen op het internet, dan krijg jij er een emailbericht over. Gemakkelijk hè?

Vertel eens wat op Blogger

Blogger geeft je de kans om je eigen blog bij te houden. Dus wil je over jouw hobby vulkanen, je beroep of een ander onderwerp je ei kwijt? Schrijf er een blog over.

Afspraken noteren met Calender

Geen afspraak meer vergeten met de kalender van Google. Papier is geduldig, maar je kunt met een papieren kalender je afspraken niet delen met mensen die niet bij jou thuis wonen. Met een elektronische kalender kan dat wel. Een van de elektronische kalenders op internet is Google Calender.

Je documenten delen met Docs

Met Docs van Google kun je documenten, spreadsheets, presentaties en nog meer maken en met je collega's of vrienden delen. Storing op internet? Geen nood, Google Docs is ook offline te gebruiken.

Aardig zijn

De slogan die Google sinds 2001 voert is: “Don't be evil”. En in 2009 is er iets aan toegevoegd: "And remember...don't be evil, and if you see something that you think isn't right - speak up!"

Nog een email account? Neem Gmail

Jij, die dit artikel leest zal vrijwel zeker een email account hebben. Wil je er eentje of meer bij, dan kun overwegen Gmail te nemen. De opslagcapaciteit krijg je waarschijnlijk nooit vol.

Nieuwsgierig naar linkjes

Als je links naar een website wilt bekijken, zoek dan eens naar “link:naamvandewebsite”. Probeer het om te beginnen met link:www.leerwiki.nl.

Vrienden maken met Orkut

Facebook en Hyves zijn in Nederland alom bekend. Minder bekend is het sociale netwerk van Google, Orkut. Orkut is de voornaam van de Turkse ontwerper Orkut Büyükkökten. Als je een Google account hebt wordt je als lid tot de community toegelaten.

Je mooiste foto's op Picasa

Wil je je foto's overal ter wereld bekijken? Dat kan met Picasa, want Picasa is een online fotoalbum. Vind je het ook leuk om foto's te bewerken? Met Picasa kan dat ook. Bovendien is het gratis.

Silicon Valley

De hoofdvestiging van Google bevindt zich in Silicon Valley in de Verenigde Staten. Voor de Europese hoofdvestiging van Google is Dublin in Ierland gekozen. In Amsterdam en Brussel zijn er ook kantoren van Google.

Eindeloos kletsen met Talk

Met Google Talk kun je je computer als telefoon gebruiken. Zowel telefoneren als chatten is mogelijk met het programma. En allemaal gratis.

Lachen en huilen met You Tube

Leuke, ontroerende, spannende, lachwekkende filmpjes kijk je met You Tube. Als jij ook je belevenissen hebt gefilmd en die wereldkundig wilt maken, maak een account aan en uploaden maar.

Google de Zoekmachine

O ja, we zouden het bijna vergeten. Google is vooral een zoekmachine.

Ga googelen

Dit lijstje is verre van compleet. Wil je nog meer mogelijkheden met Google ontdekken? Lees dan ook: http://www.leerwiki.nl//techniek/internet/webdevelopment/website-optimalisatie/google/24518/google-meer-dan-alleen-een-zoekmachine/ Of zoek verder op het internet. Volgens de Van Dale heet dat googelen.

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden