Online Photoshop Leren

Introductie Online Photoshop Leren

Photoshop is één van de meest gebruikte en handzame foto bewerkings programma in de wereld. Photoshop is ontwikkeld door Adobe en gaat al een aantal jaren mee. In de eerste edities van Photoshop werd de basis gelegd voor een product dat al miljoenen keer verkocht is.

Photoshop wordt voornamelijk gebruikt door fotografen, 'digitale' artiesten en professionals zoals landschapsarchitecten en ruimtelijke planners. Het voordeel van Photoshop is dat een groot gebruiksgemak kent. Alle functies in het programma voel je op een gegeven moment intuïtief aan. Dat is een grote prestatie, aangezien foto bewerkings software krachtige programma's zijn die veel rekenkracht van je computer vergen.

Korte Geschiedenis Photoshop

In 2010 bestond het programma Photoshop al maar liefst 20 jaar. In 1988 was de voorloper van Photoshop, Image Pro ontwikkeld waarvan 200 exemplaren werden verkocht. Dit programma werd nog gedraaid vanaf een diskette. Twee jaar later kwam Adobe Photoshop 1.0. Deze versie werd uitgebreid tot Adobe Photoshop 7.0 in 2002. In 2003 kwam de eerste Photoshop CS in de winkel. In deze versie was het niet langer mogelijk om geld in te scannen en te vervalsen. Iets waar de eerdere versies wel vatbaar voor waren. De CS versie is nu ontwikkeld tot en met versie CS 5.5. Te verwachten valt dat de ontwikkeling van Photoshop nog lang doorgaat, aangezien het programma nog altijd ongekend populair is.

Cursus Photoshop

Veel mensen die professioneel fotograaf zijn, of die graag professioneel fotograaf willen worden, willen graag leren werken met Photoshop. Het programma zorgt er namelijk voor dat je bijvoorbeeld de kleuren, randen en elementen in foto's gemakkelijk kunt bijwerken.

Wereldwijd worden er honderden cursussen voor Photoshop aangeboden door verschillende instellingen. Vaak kost het een flinke duit om deze cursussen te bekostigen.

Persoonlijk heb ik altijd gevonden dat je Photoshop redelijk makkelijk zelf kunt leren. Ik ben ooit begonnen met het zoeken naar tutorials (handleidingen) op het internet, waar de beginselen van Photoshop staan uitgelegd. Wanneer je deze beginselen eenmaal onder de knie hebt, wijst de rest zich vanzelf.

Trial Photoshop

Wanneer je nog niet zeker weet of Photoshop wat voor jou is, heb je de mogelijkheid om Photoshop gratis te downloaden. Op de website van Adobe is het mogelijk om een zogenaamde trial van Photoshop te verkrijgen. Hierbij mag je Photoshop 30 dagen gratis uitproberen, waarbij alle functionaliteiten van Photoshop beschikbaar zijn. Besluit je na die tijd het programma niet te kopen, dan hoef je verder niets te doen. Je proefabonnement verloopt dan vanzelf zonder verdere verplichtingen. Wanneer je het programma download is het verstandig om de prestaties van je computer even na te kijken. Wanneer je computer wat verouderd is en je werkt met grote foto's, kan het programma wat moeilijker draaien.


Reacties (1)

Reageer
Darryn reageerde 9 jaar geleden
07 Aug 20:14
Goede tips :)