Wie palmt je harde schijf in

Harde schijf

De harde schijf van je computer of laptop is als een zolder: op een gegeven moment kan er niets of bijna niets meer bij. De remedie? Opruimen! In computertaal: de vuilbak leegmaken en tijdelijke, onnodige bestanden weggooien. Zo win je weer wat plaats. Maar het ideaal is natuurlijk te beginnen met de rommel die het meest plaats inneemt, in elk geval te verwijderen. Hoe doet je dat?
 

Harde schijf effectief opruimen

Net zoals bij je zolderverdieping moet je ervoor zorgen dat je opruimingsactie ook werkelijk resultaat oplevert. De grootste rommel op je harde schijf dus als eerste aanpakken. Maar wat is rommel? Wat is overbodig? Wat heb je niet meer nodig? Het probleem bij elke computergebruiker is dat hij of zij na enkele maanden, laat staan jaren, zelf niet meer weet wat er allemaal op de harde schijf staat. Om terug te komen op je zolder: na verloop van tijd weet je zelf ook niet meer wat vooraan in de hoek staat! Voor de opruiming van je harde schijf is er een tool die je hierbij heel goed kan helpen: RidNacs. Link onderaan dit artikel, eerst graag verder lezen voor een korte beschrijving. Al was het maar om dom verwijderen of weggooien te vermijden!

RidNacs

De reacties door users van RidNacs zijn zonder meer goed. Deze tool is gratis te installeren. Dan kun je via de Windows Verkenner elke map die je hebt gaan onderzoeken (rechts klikken). Je krijgt dan een mooi overzicht van de grootte van elke onderliggende map(pen) en bestand(en). Een soort inventaris van je zolder in getal en beeld. Met een eenvoudige klik dus makkelijk te bedienen! Veel meer uitleg heb je bij deze tool bijgevolg niet nodig. Alles wat je overbodig acht kun je dus gaan weggooien. Ook al is de tool Engelstalig, de overzichten zeggen voldoende.

Conclusie

Net zoals in het echte leven verzamel je ook van alles en nog wat op je harde schijf. Hoe ouder je computer of laptop, hoe meer spullen erop staan die je niet meer gebruikt of niet meer aan de orde van de dag zijn. Opruimen die bestanden en mappen! Dit is alleen maar een kwestie van afscheid nemen. Precies zoals met je zolder, kelder of garage. Gewoon doen want het is ook goed voor de snelheid van je elektronische vriend.

Links

RidNacs downloaden

Ook interessant om eens te lezen: Hoe kun je horen dat je harde schijf in gevaar is?

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden