Bestanden delen kan gratis met Dropbox

Iedereen kent wel het probleem, dat je bestanden op een computer wilt delen met andere andere computers (die al dan niet op jouw eigen netwerk staan). Sterker nog, je kunt zelfs zonder netwerk bestanden snel en veilig delen.....

Ik ben erachter dat dit snel, gemakkelijk en gratis kan!

Sommigen zullen de oplossing (Dropbox) al kennen, maar ik breng dit gratis tooltje graag bij iedereen onder de aandacht. En gratis betekent echt gratis. Er zijn geen rare advertenties of dat je na 14 dagen moet betalen voor verlenging.

Dropbox is een oplossing die ervoor zorgt dat jouw bestanden tussen computer automatisch synchroniseert en deze ook via internet toegankelijk maakt.

Ik zelf gebruik Dropbox al enkele jaren en ben nog steeds onder de indruk dat deze dienst gratis wordt aangeboden. In die jaren is er nooit iets misgegaan en heb vele, vele bestanden gedeeld en gesynchroniseert.

Hoe kom ik aan Dropbox

Dat kan onder meer via deze koppeling: http://db.tt/TU3DilmC

Je kunt ook direct naar de site gaan, maar als je je via deze url registreert, ontvangen wij (jij en ik) allebei 250MB extra online-schijfruimte.

Je begint bij het welkomstscherm. Dropbox vraagt om een naam in te voeren en een (geldig) e-mailadres en een password.

 • In de volgende stap dien je de applicatie "Dropbox.exe" op te slaan.
 • Je kunt als je dit wilt het bestand met een virusscanner controleren, maar mijn scanners hebben nog nooit een virus hierin gevonden.
 • volg de installatie instructies (standaard kun je op OK drukken)
 • en je bent klaar!

Hoe werkt het?

Dropbox heeft op het internet standaard 2GB gratis opslagruimte voor jou klaar staan. Deze opslagruimte kun je vergroten door anderen lid te laten worden (dan krijg je een extra 250MB per nieuw lid) of je kunt (maar dit is minder leuk) extra ruimte kopen.

Op jouw harde schijf heeft Dropbox onder "C:/mijn docmumenten/mijn dropbox" een aantal mapjes gemaakt. Kijk maar eens via Windows verkenner. De kracht van het systeem is dat als je of op internet een bestand verandert,of op jouw computer dat Dropbox dit automatisch synchroniseert. Maar nu komt het mooie! Als je Dropbox op andere computers installeert (bijvoorbeeld op werk en thuis) en je geeft dezelfde account-gegevens in; dat dropbox de bestanden in deze map automatisch synchroniseert!

Een voorbeeld. Je werkt met vier collega's aan een project. Jullie kunnen in deze map werken en als je thuis bent beschik je over de meest actuele gegevens, net als jouw collega's.

Ander voorbeeld. Je hebt nieuwe vakantie foto's. Deze zet je op jouw Dropbox-omgeving, stelt deze map in op "delen". Je kunt dan vrienden en familie een linje mailen en iedereen heeft toegang tot de foto's. Het uploaden gebeurt mooi op de achtergrond als je met andere zaken bezig bent.

Enkele belangrijke aspecten zijn onder meer:

 • Dropbox synchroniseert bestanden van elke omvang en type
 • Dropbox synchroniseert Windows, Mac en Linux computers
 • Dropbox synchroniseert automatisch nieuwe bestanden of als er wijzigingen zijn gezien
 • Je kunt de bestanden op de computer bewerken als je offline bent. Dropbox synchroniseert als je weer online bent.
 • Alleen de wijzigingen worden gesynchroniseert, dit bespaart tijd
 • Je kunt zelf aangeven welke mappen gedeeld mogen worden
 • Je ziet de wijzigingen van anderen direct
 • Je kunt automatisch foto gallerijen delen
 • Dropbox kan er dus ook voor zorgen dat je automatisch een Online backup maakt van jouw bestanden. Je vergeet dit dus nooit meer. Je kunt overigens tot 30 dagen terug verwijderingen ongedaan maken.
 • Dropbox is beveilgd met een encryptie (AES-256) en is niet toegankelijk zonder jouw wachtwoord
 • Er is ook een applicatie voor de iPad, iPhone en Android waardoor je de bestanden ook voor deze apparaten kunt toepassen
 • Er is een voor mobiel gebruik geoptimaliseerde versie voor gebruikers van een Blackberry telefoon of andere mobiele apparaten

The Sky is the limit

Dit is mijn echte mening. Er zijn tal van mogelijkheden die ik hierboven nog niet beschreven, laat staan bedacht heb. Ik heb zelf bijvoorbeeld een e-reader en ik heb mijn bibliotheek met E-boeken gesynchroniseert met Dropbox. Nu kan ik automatisch boeken downloaden en overal ter wereld bekijken op mijn E-reader.

Als je creatief bent kun je nog veel meer toepassingen bedanken.

Graag nodig ik iedereen uit om deze zeer fraaie en gratis tool uit te proberen. Het liefst natuurlijk deze link; dan krijgen we er allebei 250MB extra ruimte bij http://db.tt/TU3DilmC