Hoe kan ik de downloadsnelheid van torrents omhoog brengen

Inleiding

We downloaden allemaal wel is wat, of het nou muziek is, films of games zijn het is erg irritant als de downloadsnelheid rond de 10 kb/s blijft steken. Veel krijg ik de vraag hoe je die downloadsnelheid nou omhoog moet krijgen, hieronder enkele tips.

Tips

  • Zet geen beperking aan je uploadsnelheid, torrentprogramma's zijn er op gemaakt dat je meer downloadsnelheid krijgt als je uploadsnelheid ook hoog ligt. Je zal je downloadsnelheid ook zien dalen als je, je uploadsnelheid naar beneden doet!
  • Gebruik trackers! Op Torrentzkun je op een torrent pagina trackers vinden, onder het kopje 'Torrent Trackers' kun je een link vinden naar de trackers door te klikken op 'µTorrent compatible list here.' Kopieer deze lijst en ga naar je torrentprogramma, klik daar met de rechtermuisknop op de torrent en selecteer 'Properties'. Bij 'Properties' zou je als het goed is trackers in kunnen voeren. Trackers zorgen ervoor dat je meer seeders tot je beschikken hebt.
  • Zorg ervoor dat je torrentprogramma alle toegang heeft van je firewall, je kan ook aan portforwarden doen. Een uitleg van portforwarden vind je hier.
  • Verander de 'half-open TCP connection limit' in XP, een uitleg daarvan vind je hier. Het is ook mogelijk voor Vista, je moet dan een patch installeren. Zelf gebruik ik geen torrent downloaden op Vista en ik heb dan ook geen ervaring met deze patch, garantie dat het werkt geef ik dan ook niet. Echter, deze website geeft dat wel.
  • Zet 'port mapping' uit, dit vind je in je torrentprogramma onder opties. Uit ervaring helpt dat zeker!

Links