Youtube filmpjes in een Powerpoint presentatie

Wilt u ook youtube filmpjes netjes verwerken in een powerpoint presentatie?

Volg dan deze handleiding. Hij is redelijk simpel en stap voor stap uitgelegd. Deze handleiding is gebaseerd op Microsoft Powerpoint 2003.

Stappen

Voordat u begint met Microsoft Powerpoint gaan we eerst met het filmpje bezig. Zoek het Youtube filmpje op die u erin wilt verwerken. Deze moet even aangepast worden.

Voorbeeld: http://www.youtube.com/watch?v=10SzQAQDkVc Verwijder "watch?" en vervang de = in een /. Goede link: http://www.youtube.com/v/10SzQAQDkVc

Stap 1:

Allereerst kiest u de dia waar u het filmpje in wilt verwerken.

Stap 2:

Ga naar Beeld -> Werkbalken -> Werkset Besturingselementen.

Stap 3:

Er verschijnt nu een werkbalk. Klik op het hamertje helemaal rechtsonderin. Hierna verschijnt er een lijst met allemaal verschillende dingen.

Stap 4:

Hier moet u zoeken naar "Shockwave Flash Object" Klik deze aan en maak een vierkant in de Powerpoint dia. Maak deze groot genoeg zodat het filmpje niet verkleind wordt.

Stap 5:

Als het goed is heeft u nu een wit vierkant met daarin een kruis. Zo ja, Ga naar stap 6. Zo niet, kijk dan waar het fout is gegaan. Als u er niet uitkomt, post een reactie.

Stap 6:

Rechtermuisklik op het vierkant en kies dan voor "Eigenschappen"

Stap 7:

Zoek nu naar Movie en kopieer de goede link in het witte vak. Dit is de Youtube link die we eerder hebben aangepast. Klik hierna op Enter.

Stap 8:

Nu bent u klaar, start uw diavoorstelling en u zult zien dat het Youtube filmpje in de dia laadt.

U kunt het witte vlak natuurlijk nog verplaatsen en dergelijke.

p.s. Dit is legaal. Een tijdje geleden leek het erop dat je moest betalen om youtube filmpjes te gebruiken, maar dit is niet van toepassing. Voor meer informatie hierover, zoek naar Buma.