Makkelijk en goedkoop een auto huren

Inleiding

Er zijn verschillende situaties te bedenken waarom je een huurauto zou huren. Misschien is je eigen auto kapot en heb je toch een auto nodig om op je werk te komen. Veel mensen huren een huurauto als ze op vakantie gaan. Met een vliegvakantie kan je tenslotte niet je eigen auto meenemen en het is toch wel handig om op je vakantie adres een auto tot je beschikking te hebben. Je kan tegenwoordig met een paar muisklikken een huurauto huren. Er zijn verschillende sites waar je voor niet teveel geld een huurauto kan huren. Je geeft de gewenste datum op en verdere details en het is geregeld! Wat wil je allemaal weten als je een huurauto wilt huren en waar moet je op letten?

Een huurauto huren

Er zijn genoeg situaties waarbij het nodig kan zijn om een huurauto te huren:

 • Misschien heb je zelf geen auto en heb je toch een keer een auto nodig om ergens naartoe te gaan. Door een huurauto te huren kan je tijdelijk een auto tot je beschikking hebben.
 • Wanneer je eigen auto kapot is, dan kan het makkelijk zijn om een huurauto te huren.
 • Je kan niet alleen huurauto's huren, maar ook bestelbusjes. Dit is makkelijk als je wat moet vervoeren.
 • Op vakantie is het ideaal om een huurauto te hebben. Met een vliegvakantie heb je geen beschikking tot je eigen auto. Door een huurauto te huren kan je toch overal naartoe rijden.

Waar moet je op letten als je een huurauto wilt huren?

 • Zorg altijd dat je een geldig legitimatiebewijs en rijbewijs bij je hebt. Sommige autoverhuurbedrijven stellen als eis dat je je rijbewijs minimaal een jaar moet hebben.
 • In alle grote plaatsen heb je wel een bedrijf waar je een huurauto kan huren. Zo is er altijd wel een autoverhuurbedrijf in de buurt. Bij de meeste bedrijven kan je de huurauto ophalen, maar sommige bedrijven brengen de huurauto bij je thuis. Hiervoor wordt meestal wel een vergoeding gevraagd.
 • Wanneer je een huurauto wilt huren, dan moet je meestal van tevoren aangeven hoe lang je de huurauto tot je beschikking wilt hebben. Je kan een huurauto voor een dag huren, maar als je hem langer nodig hebt, dan is dat ook geen probleem.
 • De meeste autoverhuur bedrijven hebben een heel wagenpark beschikbaar. Dit wagenpark bestaat uit veel verschillende soorten auto's. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen uit:
 • Merk en type auto
 • Automaat of handgeschakeld
 • Benzine of Diesel
 • Bij sommige autoverhuur bedrijven kan je kiezen voor extra toebehoren, denk hierbij aan een navigatiesysteem of een kinderstoel.
 • Wanneer je een vakantie boekt, vraag dan gelijk naar de mogelijkheden om een huurauto te huren. Een reisbureau kan je helpen bij het huren van een huurauto of ze regelen het zelfs voor je.
 • De prijzen van verschillende autoverhuurbedrijven verschillen onderling niet zoveel. Het ligt er natuurlijk aan wat je wilt, maar je kan over het algemeen een huurauto huren vanaf 20 euro per dag.

Schade aan de huurauto

Wanneer je een huurauto gaat huren, controleer dan altijd vooraf de huurauto op schade. Je wilt tenslotte niet dat je de huurauto terug brengt en dat jij aansprakelijk wordt gesteld voor de schade. Laat eventuele schade opnemen in het huurcontract, zodat jij vrij uit gaat. Een andere tip kan zijn om vooraf een foto te maken van de huurauto. Zo heb je altijd bewijs.

Wanneer je zelf schade rijdt aan of met de huurauto, dan is het belangrijk om altijd het schadeformulier volledig in te vullen. Ook als het niet jouw schuld is, dan is een volledig ingevuld schadeformulier belangrijk.

Conclusie

Het is tegenwoordig een kleine moeite om een huurauto te huren. Met een paar muisklikken heb je een autoverhuurbedrijf gevonden en met nog een paar muisklikken heb je een huurauto gehuurd. Het is ideaal dat het mogelijk is om een huurauto te huren. Er kunnen zich altijd situaties voordoen waar bij het nodig is om (tijdelijk) een huurauto te huren. Je kan een huurauto in zowel binnen als buitenland huren. Je hebt vaak zelfs nog de keuze uit het merk en type auto! Zo hoef je nooit meer zonder auto te zitten!


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden