Waar kun je online goedkope autobanden kopen

Inleiding

Je kan veel geld besparen door online je autobanden te kopen. Wanneer je online je autobanden koopt, ben je in de meeste gevallen tien tot dertig procent goedkoper uit dan wanneer je ze bij een dealer haalt. Er komt natuurlijk wel wat bij kijken als je online goedkope autobanden wilt kopen. Zo moet je weten welke banden je nodig hebt. Welke maat heb je bijvoorbeeld nodig en voor welk seizoen moeten de autobanden geschikt zijn? Ook heb je verschillende merken van autobanden. Wat wil je weten over het online kopen van goedkope autobanden?


Online goedkope autobanden kopen

Er zijn verschillende sites waar je online goedkope autobanden kunt kopen. In principe werken deze sites heel gemakkelijk. Allereerst moet je gaan beslissen wat voor banden je nodig hebt. Kies je voor zomerbanden, winterbanden of all season banden. Standaard zitten er zomerbanden onder je auto, maar in de winter kan het aan te raden zijn om er winterbanden onder te zetten. Deze hebben een ander profiel zodat je gemakkelijker door de sneeuw kan rijden en minder snel weg slipt. All season banden kunnen in allevier de seizoenen gebruikt worden. Dit klinkt ideaal, maar deze banden slijten wel sneller.


Nadat je een keuze hebt gemaakt voor het soort banden moet je gaan bepalen welke maat banden je nodig hebt. Dit staat in het onderhoudsboekje van je auto aangegeven. Maar je kan het ook aan je dealer vragen of op internet zoeken bij specificaties van je auto. Bij de maten moet je de breedte, hoogte en diameter weten. Ook de snelheidscategorie speelt een rol. Dit hangt af van de topsnelheid van je auto. Je kan kiezen voor een lagere snelheidscategorie, maar sommige autoverzekeringen kunnen hier moeilijk over doen bij een ongeval. Het is dus aan te raden om autobanden te kopen die precies bij jouw auto passen.


Als laatste moet je een keuze gaan maken tussen de verschillende merken. Er zit veel prijs en kwaliteitsverschil tussen de verschillende merken. Bekende en kwalitatief goede merken van autobanden zijn bijvoorbeeld:


ITEMMichelin ITEMPirelli ITEMGoodyear ITEMContinental

  • Vredestein

Maar je kan natuurlijk ook kiezen voor een onbekende en goedkopere autoband. Alle autobanden moeten aan verschillende eisen voldoen. Het verschil zit hem bijvoorbeeld in het aantal kilometers dat je ermee kan rijden. Een goedkopere autoband gaat vaak minder lang mee. Ook kan hij meer lawaai maken. De meeste mensen kiezen daarom voor autobanden van een bekend merk, maar je kan een goedkoper merk natuurlijk altijd eens uitproberen. Je kan heel gemakkelijk sorteren op prijs zodat je gelijk kan zien wat de goedkoopste autoband is. De prijs van een autoband hangt onder andere van de maat en het merk af.


Montage

Een puntje dat nog om de hoek komt kijken als je online goedkope autobanden wilt kopen is de montage van de autobanden. Misschien ben je zelf wel handig of ken je iemand die in een garage werkt? Wanneer dit niet het geval is zul je zelf de montage van de autobanden moeten regelen. Gelukkig willen de webwinkels waar je autobanden kunt kopen je daar best mee helpen. Je kunt bijvoorbeeld gemakkelijk zoeken naar een montage partner. Voor een scherpe prijs kun je bij deze partner de autobanden eronder laten zetten.


Waar kun je online goedkope autobanden kopen?

Autobandenmarkt.nl

Het grootste aanbod aan goedkope autobanden heb je op Autobandenmarkt.nl. Zo verkopen ze ruim honderd merken autobanden en 25.000 verschillende bandentypes. Zo moet er altijd wel een autoband bijzitten die onder jouw auto past. Autobandenmarkt.nl probeert er naar te streven om de autobanden binnen twee á vijf werkdagen af te leveren. Je kan de banden thuis laten bezorgen, maar ook bij één van de vele montagepunten.


Autobanden Prijsvechter.nl

De Autobanden Prijsvechter heeft een iets minder groot aanbod dan de Autobandenmarkt, maar ze proberen wel naar een lage prijs te streven. Autobanden Prijsvechter streeft er naar om de autobanden binnen één á twee werkdagen te bezorgen.


Conclusie

Het kan veel geld schelen door online autobanden te kopen. Het is in principe niet moeilijk om online goedkope autobanden te bestellen. Je moet beslissen wat voor soort autobanden je wilt en van welk merk. Ook kan je sorteren op prijs. Ook de maat van de banden is belangrijk, dit kun je opzoeken in je onderhoudsboekje. De meeste webwinkels streven er naar om de autobanden binnen enkele dagen thuis te laten bezorgen. Je kunt de autobanden er zelf onder zetten, maar het is ook mogelijk om via de site de montage te regelen. Ze hebben over het algemeen scherpe prijsafspraken!