Carglass voor je ruitschade

Iedereen kent de reclame wel op de radio of televisie met daarop de bekende stem die waarschuwt dat een klein sterretje in het raam vervelende gevolgen kan hebben onderweg. Voorkomen is beter dan genezen en hiermee adverteert Carglass dan ook volop. Carglass is een bedrijf wat schade aan de ruit herstelt of zelfs de hele ruit vervangt.

Carglass

Carglass heeft vestigingen over geheel Nederland en heeft er in totaal 55. Ze hebben hun hoofdkantoor in Son, provincie Brabant en zijn gespecialiseerd in ruit reparaties met het gebruik van HPX2®-hars en ruitvervangingen. Carglass is eigenlijk onderdeel van Belron wat een bedrijf is die wereldwijd actief is. Ze zitten in 33 landen en is begonnen in het jaar 1987 in Cape Town Zuid Afrika.

Hoe gaat Carglass te werk?

Carglass maakt onderscheidt in twee soorten reparaties. Of je herstellen het sterretje in je ruit of vervangen de gehele ruit. Deze beperkt zich niet alleen tot het voorraam maar ook tot de zijramen en de achterramen. Bij het geval van een sterretje proberen ze deze eigenlijk altijd te herstellen ongeacht model of merk auto. Dit doen ze door deze eerst goed schoon te maken en vervolgens creëren ze een vacuüm om alle lucht weg te zuigen om vervolgens het sterretje met HPX2®-hars te vullen. Deze wordt voor 3 minuten bestraalt met een UV lamp die zorgt dat de hars uithardt. Voor de behandeling krijg je een levenslange garantie.

Wat zijn de kosten van Carglass?

Indien de vooruit beschadigt is en deze herstel kan worden dan worden deze reparaties in bijna alle gevallen vergoedt ook de verzekeraar. Indien de verzekeraar de reparatie niet dekt dan kost de reparatie 92,23 euro. Je kunt korting krijgen indien je een afspraak via het internet maakt en dan kost de reparatie 83,30 euro. Mocht je liever niet naar Carglass willen gaan dan kan deze ook naar jou toe komen met hun Mobiele Service alleen dat kost dan wel 21 euro. Indien het raam helemaal vervangen moet worden dan zijn de kosten hoger en hangt natuurlijk van het ruit type af.

Hoe kun je een afspraak maken?

Er zijn drie manieren waarop je een afspraak met Carglass kunt maken voor een reparatie of vervanging het de ruit. Je kunt Carglass bereiken via het telefoon 088-0406123 waar er een afspraak kan worden gemaakt met de dichtstbijzijnde Carglass servicecenter. Daarnaast kun je ook online een afspraak maken via de website www.carglass.nl. Als laatste kun je ook in contact komen door Carglass een email te sturen. Deze optie kun je gebruik maken via de website onder de knop ‘maak nu online een afspraak’.

Indien je online een afspraak maakt krijg je enkele vragen die je dient te beantwoorden. Enkele van deze vragen zijn: ‘Welke ruit is beschadigt?, Hoe groot is de schade?, Wanneer is de ruitschade ontstaan?, Wat is het kenteken?, Wie is de eigenaar van het voertuig? , Wordt op de groene kaart een gevolmachtigd persoon vermeld?, Hoe is het voertuig verzekerd voor ruitschade?, Wat is het NL- en polisnummer? en Wanneer wilt u een afspraak?.