Carglass, voor al uw glasschade

Glasschade vakkundig laten repareren

Glasschade aan het autoruit is vervelend. Een kleine beschading op het autoraam kan uitmonden in een grote scheur. Glasschade aan de auto zit in een klein hoekje. Jaarlijks. Carglass repareert autoruitschade op een vakkundige manier en indien noodzakelijk zorgen zij voor een nieuwe ruit. De ruitenwissers repareren of vervangen zij als deze niet goed werken. Bekend is het deuntje van de reclame: ‘Carglass vervangt, Carglass repareert’ , en jaarlijks hebben honderdduizenden mensen schade aan het autoruit die door dit bedrijf vakkundig geholpen worden.

Waar zit Carglass

Reparatie van de schade aan uw autoruit kan bij veel vestigingen van die autoruitschadebedrijf. De dichtstbijzijnde vestiging bij uw woonadres wordt getoond als u uw postcode intypt op hun website. Maar de schade kan ook op een andere plek gerepareerd worden, bijvoorbeeld bij u thuis of op uw werk. Er staat slechts een kleine vergoeding tegenover.

Kan glasschade altijd gerepareerd worden?

Niet altijd kan autoruitschade nog gerepereerd worden. De stelregel bij reparaties aan glas is dat de schade kleiner dan een munt van 2 euro moet zijn. Is de schade groter dan moet de autoruit vervangen worden. Een ster in het autoraam moet direct afgeplakt worden om scheuring tegen te gaan. Na reparatie bij Carglass krijgt men doorzichtige stickers mee, zodat ruitschade direct afgeplakt kan worden.

Reparatie van het glasruit

Eerst wordt de ster in het autoruit schoongemaakt, waarna vacuüm gezogen wordt rond de beschadiging, met een repairklok. Vervolgens komt er een harsinjectie aan te pas. Een UV lamp schijnt op de hars, om deze uit te harden. Als laatste wordt het ruit gepolijst.

Zijruiten en achterruiten

Helaas worden zijruiten en achterruiten anders behandeld dan een vooruit. Een voorruit is van gelaagd glas en zijruiten en achterruiten zijn van gehard glas. Gehard glas versplinterd meteen bij glasschade. Dus wordt een zijruit of achterruit waaraan glasschade is, vervangen. Een ruit zal bij uw type auto horen.

De kosten

De kosten van reparatie zijn afhankelijk van de mate van schade en of het een zijruit, achterruit of vooruit betreft. Glasschade wordt meestal vergoed door de autoverzekering, soms is er sprake van eigen risico, maar dit staat in uw polisvoorwaarden vermeldt.

Autoruitschade snel opgelost

Dankzij de vele vestigingen van Carglass en de service dat ze ook aan huis of op uw werk glasschade repareren, is de schade snel opgelost. Neem bij schade snel contact op met Carglass, telefonisch of per mail. Een sterretje kan immers snel een scheur worden en vakkundige reparatie hoeft niet duur te zijn. Bovendien geven zij levenslang garantie op reparatie of vervanging van autoruit. Handig is ook dat zij een snelle oplossing hebben voor een kapot zijruit. In dit geval plaatsen zij tijdelijk een raam van plexiglas.

Let ook op uw ruitenwissers

Ruitenwissers worden indien nodig ook vervangen. Ruitenwissers moeten kwalitatief goed zijn om veilig te kunnen rijden. De rol van ruitenwissers wordt weleens onderschat. Ze horen ook goed gemonteerd te zijn en in perfecte conditie. Toch zijn de ruitenwissers op veel auto's versleten waardoor ruiten niet schoon en watervrij genoeg zijn. Het zicht is dan slecht. Het is aan te raden om uw ruitenwissers eens te laten controleren.